Ville og vakre utflukter i Tromsø

Explore the Arctic - Blid familie på fisketur i havet utenfor Tromsø

Opplevelsene står i kø i Tromsø. Enten du vil nyte nordlyset, hilse på hval eller gå på vandring i fjellene så finnes det noe for nettopp deg i Nordens Paris.

Rom ble ikke bygget på en dag, men et betyr slettes ikke at det ikke er rom for de store opplevelsene i løpet av tidsperioden. Særlig i Tromsø, hvor du er omringet av de vakreste naturopplevelser, aktiviteter og eventyr. Det er ikke alle steder i verden hvor du kan bli med hundeslede og se hval på nært hold på en og samme dag.

Cruise på fjorden

Explore the Arctic - Fisketur i midnattssol utenfor Tromsø

© Explore the Arctic

Norge er viden kjent for sitt enestående fjordlandskap, men det er ikke bare på Vestlandet ‘det kan oppleves. Bli med Arctic Fishing Adventures på fjordcruise og ta inn synet av de mange fjordene og fjellene som preger området rundt Tromsø og Kvaløya. Her får du se øyen Håja, som har gitt form til Ishavskatedralen, samt Ersfjorden og fjellet Skamtind. Det er ikke bare landskapet som byr på flotte opplevelser, du har også gode sjanser for å se sel, lundefugl, havørn og flere andre dyrearter.

Ugle på vandring

Ta bena fatt og sperr opp øynene på tur sammen med Wandering Owl, som tilbyr ulike turer året rundt. Bli med til fots ut i det vakre vinterlandskapet som finnes like utenfor Tromsø og hør lyden av snø som knaser under skoene. Med egen guide tas du med på topptur eller gjennom åpent landskap i en dal, omkranset av det arktiske dyrelivet. Turene tilpasses hver gruppe og deres ønsker.

Hvis ikke fotturer er din greie kan du bli med på tur for å oppleve det varierte og storslagne arktiske landskapet. Med bil transporteres du til Kvaløya og området rundt, hvor du tas med på oppdagelsesferd gjennom fjorder, ved fjell og i små bygder. Dette er virkelig turen for deg som er på jakt etter de gode motivene. I november og desember er sjansene store for å både kunne se og høre spekkhoggere og knølhvaler som utfolder seg i fjorden.

Med hund gjennom terrenget

Hundene til Arctic Adventure Tours er ypperlige turkamerater

© Arctic Adventure Tours

Det sies at en opplevelse blir bedre når den deles, og hva er vel bedre da enn å dele den med menneskets beste venn? Bli med Tour in Lyngen Alps og deres hundespann med herlige huskyer på en uforglemmelig tur til Lyngsalpene. La hundene trekke deg gjennom landskapet mens du nyter synet av de majestetiske tindene som former alpene. Du kan bli med på alt fra dagsturer til lengre reiser, og alt sammen med disse herlige dyrene. Med deres fantastiske gemytt er de den perfekte kompanjong på reisen.

Også Arctic Adventure Tours tilbyr turer med hundeslede, og tilbyr har turer som lar deg oppleve den arktiske soloppgangen og jakte på nordlyset om natten. Før avgang på dagsturen får du en innføring i hundesledekjøring, og så bærer det avgårde inn i det magiske vinterlandskapet.

Storfiske på havet

 Bli med på spennende havfiskecruise til Sørøya

      © Sørøya Havfiskecruise

Tromsø er ikke bare kjent for å være Nordens Paris, men også for de utrolige fiskemulighetene som finnes i området. Sørøya Havfiskecruise kan ta deg med på flere ulike turer i havgapet, blant annet fisketur i blålystimen. Ikke bare er lyset på sitt beste, men det er også en gylden mulighet til å sikre seg en storfangst. Hittil har de ikke gått tomhendt til kai, så du har virkelig oddsen med deg. Det er slettes ingen grunn til å frykte for mangel på hell, fiskelykke har man mye av i Nord-Norge.

Hvalsafari

orca rosa i Tromsø

   © Basecamp Senja

Det er ikke bare på himmelen at vintermånedene byr på magi. Også under vann florerer det av liv, spekkhoggere og knølhvaler er faste gjester i havområdene og fjordene som omkranser Tromsø. Basecamp Senja har lang erfaring i å ta med gjester ut på hvalsafari, og på turen som varer opp mot seks timer tas du med ut til hvalens rike. På vei ut får du vite mer om dyrene som valfarter til området, og vel framme er sjansene særdeles gode for å knipse et blinkskudd eller to av disse fantastiske vesenene.

Tromsø kan med andre ord by på mye mer enn bare nordlysjakt. Etter en dag med hundene gjennom Lyngsalpene eller å ha prøvd fiskelykken er det godt å kunne komme tilbake til hjertet av byen. Hos Radisson Blu Hotell, Tromsø, sover du godt og kan våkne til utsikt mot Ishavskatedralen, Tromsøfjorden og snødekte fjell – en sikker oppskrift på en god start på dagen.

Toppbilde © Explore the Arctic

Fortell oss hva du mener