Vårens vakreste eventyr i Keukenhof

Blomsterhagen Keukenhof er vårens vakreste eventyr

Trenger du et vårtegn? Da er den legendariske parken Keukenhof i Nederland rette stedet. Hvert år springer våren frem i en fargerik eksplosjon det ikke finnes maken til.

Ble vinteren preget av gråvær og regn? Da bør du ta turen til Keukenhof, hvor millioner av fargesprakende tulipaner setter deg i vårstemning og gjør hverdagen til en lysere affære. Med ett av Radisson Blus hoteller i Nederland som base er du ikke langt unna våren.

Verdens største blomsterhage

Keukenhof betyr «kjøkkenhage» på nederlandsk og var kjøkkenhagen til Jaqueline, hertuginnen av Hainaut. I 1949 ble parken offisielt innviet som en offentlig blomsterhage, med mål om å være et utstillingssted for nederlandske og europeiske blomsterdyrkere. Parken dekker hele 33 hektar og består av en rekke hager i ulike stiler. Felles for dem alle er det spektakulære synet som møter besøkende i åpningsperioden fra mars til mai. Med over 7 millioner plantede tulipaner er det en storslagen variasjon som venter på deg.

Tulip gardens in Keukenhof

Mer enn bare en hage

For å oppleve hagen i sin storhetstid blir midten av april anbefalt, men du er garantert et imponerende skue uansett når du skulle befinne deg i blomsterhavet. Dersom du ønsker en annerledes vri på oppholdet kan du benytte deg av noen av aktivitetene som tilbys. Her kan du bli med på båttur gjennom parken eller oppleve blomsterparadiset fra sykkelsetet. Hva nå enn du måtte velge kommer du ikke til å bli skuffet.

Få gjerne med deg omvisning med guide, som starter hver dag kl 14. Dersom du er en hageentusiast finner du ikke bare kilometervis med inspirasjon i Keukenhof, men du kan også besøke butikken deres for å kjøpe tulipanløker. Disse kan du plante hjemme og kanskje får du et Keukenhof i miniatyr?

flower parade at keukenhof

@ Keukenhof / keukenhof.nl

Hedrer Hollands historie

Temaet for parken i 2019 er «Flower Power». Blomster inspirerer. Hos Keukenhof møtes mennesker fra rundt om i verden for å nyte tulipaner, dufter og farger. Nederland er kjent for sine mange vakre blomsterbed. Sterke farger, hippier, fred & musikk. «Flower Power» har en vibe fra tidlig 70-tallet. Et fantastisk tema for å feire 70-tallets Keukenhof.

keukenhof garden amsterdam

Keukenhof har mye å by på og er et vakkert skue. Det eneste du trenger å huske på er kameraet, for her finner du motivene bokstavelig talt på rekke og rad. God tur!

Fortell oss hva du mener