Utforsk designdistriktet i Helsinki

Om man snakker om nordisk design, er det gjerne Sverige og Danmark som er på alles lepper. Men deres finske nabo fortjener også litt av rampelyset, og hovedstaden Helsinki har blitt et sentrum for førsteklasses design.

Designdistriktet strekker seg over de sentrale bydelene Punavuori, Kaartinkaupunki, Kamppi og Ullanlinna, og tiltrekker seg kreative sjeler av alle slag.

2

Det er det perfekte utgangspunkt for å bli bedre kjent med finsk design, som kjennetegnes av minimalisme og rene linjer. Design District Helsinki har alt designfans kan ønske seg, fra butikker og museer til gallerier, markeder og showrooms med både nykommere og mer etablerte navn.

Blant høydepunktene kan vi nevne herlige Arela Store, et elegant, familiedrevet motevaremerke og designstudio kjent for strikket kasjmir av høy kvalitet, og Marimekko Aleksinkulma, med klær og interiørartikler designet i Finland.

3

Midt i dette trendy området finner du nyåpnede Radisson Blu Aleksanteri Hotel – det perfekte utgangspunkt å utforske designdistriktet fra.

Fortell oss hva du mener