Under kokkeluen på kjøkkensjef Kristoffer

Matbilder.no - Pinnekjøtt og kålrotstappe står på julemenyen i Stavanger også i år
BP2 - SVGZH - Kristoffer Ingemansson er kjøkkensjef på Radisson Blu Royal Hotell Stavanger og deler sine beste tips til julematen
Kjøkkensjef Kristoffer Ingemansson.

Lurer du på hvordan det er å være kjøkkensjef på et hotell i julebordsesongen? Kristoffer Ingemansson styrer julebordsleden i Stavanger og har svaret.

Ingemansson har jobbet som kokk siden 2001, blant annet på Latter i Oslo og Hotel du Vin i London. Det siste året har han vært kjøkkensjef ved Radisson Blu Royal Hotell i Stavanger, men interessen for mat fikk han allerede i tidlig.

– Jeg har alltid vært interessert i matlaging. Faren min er også kokk, og det er noe som har gått litt i tradisjon i familien min. Men det var først etter at jeg fikk være med ham på jobb at jeg virkelig forstod at det var kokk jeg skulle bli, forteller Kristoffer.

 

Enkelt å tilberede julemat

Matbilder.no - Det er ikke mye som setter stemingen så godt som svineribbe til jul

 © Matprat

Fra den spede begynnelse på kjøkkenet hjemme og frem til i dag har han jobbet ved flere anerkjente kjøkken i Sverige, England og Norge. Med seg på kjøkkenet har han 10 gode hjelpere, som alle bidrar til å lage de ulike rettene som kommer på bordet rundt juletider.

– Vi lager tradisjonell norsk julemat, med alt fra pinnekjøtt til lutefisk og det som hører til. Men det er også mulig at det blir en og annen svensk klassiker som en ekstra bonus på buffeten, innrømmer den svenske kjøkkensjefen.

Hotellet er et populært sted for julebord, men mengden gjester varierer fra gang til gang. De ansatte liker det når det er litt trøkk og det er ikke noe problem å lage julemat for store selskaper.

– Spør du meg er julemat enkelt å tilberede, utfordringen er antallet gjester. Så lenge vi har nok med personal og er forberedt er det ikke noe problem.

Til de som som gruer seg til årets innsats på julekjøkkenet, har Kristoffer noen enkle råd som kan hjelpe til å roe nervene.

– Ta deg god tid når du skal lage maten og ikke hast deg gjennom tilberedningen. Glem heller ikke en og annen aquavit mens du står på kjøkkenet og venter på at maten skal bli klar!

 

Tenker på tradisjonene

Matbilder.no - Medisterkaker og pølser hører julen til, også på julebord i Stavanger (1)

© Matprat

Det er ikke bare bare å lage julemat. Nesten alle har hver sin egen personlige favoritt og klare meninger om hvordan den skal lages. Kjøkkensjefen er klar over ansvaret som følger med og tenker på tradisjonene rundt høytidens festmåltider.

– Julematen er både tradisjon og en stor del av selve julefeiringen. Den er et kjennetegn på fellesskap, kjærlighet og forventninger. Foruten den norske julematen må jeg ha de svenske klassikerne som juleskinke, kjøttboller og Jansons fristelse. Disse har vært tradisjon i familien og slike tradisjoner synes jeg at det er viktig å ikke bryte, forteller Kristoffer.

Flere av oss er kanskje litt fornøyde, selv om ingen vil innrømme det, når julematsesongen endelig er over. Da skulle en kanskje tro at kokken selv, som står på kjøkkenet fra tidlig i november og ut året, ikke orker tanken på pinnekjøtt, lutefisk eller svineribbe. Men der tar en feil!

– Nei, jeg går ikke lei av det, julen er jo en fantastisk høytid. Kan man egentlig få nok av noe som man må vente på i 10 måneder hvert år?

Om du er enig eller ikke får være opp til deg å avgjøre, men tar du turen til Stavanger kan du i hvert fall på smake på mesterverkene. På Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger, står Kristoffer og de andre på for å gi deg en smak av jul og julestemning fra 1. november. Velkommen!

Hovedbilde © Matprat

Fortell oss hva du mener