Topp fem dykkesteder rundt omkring i verden

Scuba diver in deep waters

Det er ingen hemmelighet at eventyrreiser er en av de største reisetrendene i år, og nye barrierer brytes for hvordan vi opplever en destinasjon. Flere og flere reisende bytter ut klassiske reiseopplevelser med spennende aktiviteter som vrakdykking og fisketitting. Dypp tærne i det dype ukjente, og oppdag de beste dykkestedene på en spennende reise til Midtøsten eller Afrika.

 

Fujairah i De forente arabiske emirater

Fujairah tilbyr eksepsjonelle dykkesteder for både nybegynnere og erfarne dykkere. Som det eneste emiratet i De forente arabiske emirater som ligger ut mot Omanbukten, finnes det her mange spennende dykkesteder under overflaten på det krystallklare vannet. Besøk Gold Palm Dive Center for kursing, eller arranger en tur til Musandam, der grotter, korallrev og fargerike fisker venter. Med 500 meter privat strand og et eget dykkesenter er Radisson Blu Resort, Fujairah det perfekte stedet for reisende som lengter etter å nyte livet både over og under vann!

Scuba diver in water with turtle

El Quseir i Egypt

På Egypts østkyst ligger den søvnige byen El Quseir, et av de beste stedene for å utforske det vidunderlige Rødehavet. Dykke- og snorklesenteret som er en del av Radisson Blu Resort, El Quseir guider nybegynnere og avanserte dykkere til korallrevet som har adgang direkte fra hotellets private strand. For noe enda mer spesielt, kan du prøve nattsnorkling og beundre nattfiskene og fargene på revet med en undervannslampe.

Diving trip: Sea turtle eating corals on a reef near El Quseir in Egypt

Jeddah i Saudi Arabia

Saudi Arabia er et av områdene ved Rødehavet med minst dykking, selv om det sies at det er like mange rev i Saudi Arabia som det er i resten av Rødehavet sammenlagt! Hopp uti på Desert Sea Divers, der du kan utforske over 60 dykkesteder strødd langs den glitrende kysten av Jeddah. Nyt synlighet på opptil 30 meter, med vrak, korallhager, undervannskløfter og en overflod av fisk. Radisson Blu Hotel, Jeddah er ikke bare en elegant base, her ligger også et av de beste spaene i byen, med svømmebasseng, dampbad, badstue og premium massasjetjenester.

Sea turtle

Cape Town i Sør-Afrika

Cape Town er en drømmedestinasjon for dykkeentusiasten, med spennende vrak, grotter og røffe rev som venter på å bli utforsket. Store dønninger og sterke strømninger kan imidlertid gjøre det til en utfordrende opplevelse. Heldigvis er det mange dykkebedrifter å velge mellom, og de vil fortelle deg hemmelighetene bak dykkerforholdene og havets liv. Kombiner dette med et opphold på Radisson Blu Hotel Waterfront, Cape Town, med privat marina og gratis skyttelbuss til Victoria & Alfred Waterfront.

Underwater snorkeler

Post Lafayette i Mauritius

Mauritius tilbyr et vell av utendørsaktiviteter, for ikke å nevne pur tropisk lykke. Nyt varmen fra Det indiske hav på en dykketur, med sjøtemperaturer mellom 22 og 27 °C, og velg mellom forskjellige dykkepakker, kurs og guidede ekspedisjoner. Erfarne dykkere kan dra ut på spennende vrak- eller grottedykking. Radisson Blu Poste Lafayette Resort & Spa, Mauritius gir ikke bare direkte adgang til en isolert strand, men også muligheter for vannsport som kajakkpadling, pedalbåter, snorkling og glassbunnbåtturer – du vil ikke ha mangel på ting å gjøre!

Boat in Mauritius

Uansett hvilken dykkedestinasjon du velger, del opplevelsene dine med oss på Instagram med emneknaggen #RadissonBlu!

Fortell oss hva du mener