Tips for kreativ tenking

#DesignedForSuccess #ExperienceMeetings

En ting du kanskje ikke har tenkt på: Kreativiteten vår kan svekkes om vi ikke bruker den. Selv små "treningsøkter" for hjernen kan hjelpe til med å holde kreative evner ved like, og til og med inspirere dem. Lær nye måter å holde hjernen i form på – de vil nok være til stor nytte, også når det gjelder møter.

Tenk deg en støvete gate med markløpere som tumler i vinden – som i westernfilmer eller filmer fra det australske innlandet. Minner det om følelsen når du blir bedt om å finne på noe kreativt på stående fot? Så hva bør man gjøre? Det finnes selvsagt måter å stimulere kreativiteten på, for eksempel idémyldring og tankekart, for å nevne noen. De virkelig målbevisste vil kanskje velge å stå på hodet, bare for å få et annet perspektiv på hverdagslige omgivelser. Før du tar på deg treningstøyet, vil vi gjerne foreslå følgende alternative metoder for å skape kreative ideer.

Omgivelser – det handler om miljøet du befinner deg i

Når det er helt tomt for ideer, kan det skyldes ytre omstendigheter. Omgivelsene dine er viktige: Det er ikke uten grunn at kunstnere har sine favorittsituasjoner for å finne kreativitet. Ikke glem denne faktoren når du leter etter inspirasjon. Synes du det hjelper å være ute i naturen, at ideer faller fra trærne? Eller bidrar moderne, minimalistiske omgivelser uten distraksjoner til innovative tanker? Prøv ut noen ulike steder. Det du erfarer, kan være formende for ditt neste møte. Kjenner du til Radisson Blu Hotel Rostock? Her finner du alle slags omgivelser, på alle slags nivåer, som gir alle rom for å reflektere og være kreative. Nyt utsikten over havnen fra takterrassen, her kan du virkelig puste fritt. Hvert åndedrag med frisk luft skjerper sinnet og gir deg et godt utgangspunkt for arbeidet. Det finnes en rekke andre pausesteder i Rostock. Bli med på en omvisning og finn ditt eget favoritt-tenkested.

Fred og indre ro

Er hodet fortsatt fullt av andre tanker, til tross for utsikten fra takterrassen? Hva du trenger på butikken, barnas fritidsaktiviteter, en invitasjon fra svigermor – alt dette er eksempler på uønskede distraksjoner. Den beste måten å slappe av på er å være i bevegelse. Fysisk aktivitet frigjør sinnet og hjelper deg med å organisere irriterende tanker, samtidig som det åpner sinnet for nye inntrykk. Det er ikke nødvendig å stå på hodet – en økt på tredemølle eller litt styrketrening fungerer like godt. Radisson Blu-hotellene har førsteklasses treningsrom. Mange har også innendørs svømmebasseng der du kan ta noen lengder. Ikke bare hjelper dette deg med å organisere den mentale huskelisten, men det blå vannet stimulerer også originale ideer. Det er bevist at denne fargen fremmer kreativitet – det er derfor Radisson Blus møterom er blåmalte.

Teamwork med penn og papir – rundt bordet, ikke solo

Nå har du fått noen tips til å fremme kreativ tenking. Men, som så ofte i livet, finnes det mer enn én vei til målet. Å samle medarbeiderteamet og gå tilbake til røttene kan være svært nyttig for å få nye ideer. Så hva venter du på? Vårt tips: Legg vekk laptopen og finn frem penn og papir. Når man skriver ned ting for hånd, pleier man å lytte mer aktivt. Man husker ting som ellers ville gått tapt når man konsentrerer seg om tastaturet. Enda bedre: Bytt ut pennen med en blyant. Med en blyant kan du viske vekk tidligere ideer eller tegninger, og legge nye konsepter til det du allerede har skissert. Men ikke føl at du er nødt til å avvise moderne teknologi fullstendig! Når dere har idémyldret og skrevet ned noen funn for hånd, kan disse konverteres til digitalt format med ett klikk med verktøy som Radisson Blu DigiChart. Denne blandingen av gammelt og nytt vil garantert gi resultater for Visjonen!

Reiser – få nye innsikter og inntrykk

Så nå har produktiviteten fått et løft, men du har vel ikke noe imot flere innspill? Dra ut i verden! Å oppdage nye steder er en kreativitetsfremmende aktivitet med lange tradisjoner. Selvsagt kan du reise rundt i verden på fritiden. Men det er enda mer effektivt å reise sammen med kolleger fremfor å sitte sammen i de kjente kontoromgivelsene. Og som en ekstra bonus: Lagånden styrkes. Hvis du lurer på om urbane eller landlige omgivelser er best: Ikke vær redd! Radisson Blus konferanselokaler har sentral beliggenhet, men har noe for enhver. Mange av hotellene våre ligger nær parker og skoger, slik at dere kan blande innendørs- og utendørsmøter. Utforsk omgivelsene med Radisson Blu-hoteller over hele Tyskland, og sørg for at kreativiteten ikke svinner hen!

Fortell oss hva du mener