Sveits: ett land, seks grunner for et besøk

Switzerland train ride over bridge connecting mountains

Uansett om du kommer til Zürich for å jobbe, utforske byen, reise rundt i Europa eller bruke flyplassen som en base for å utforske landet, så har du her seks grunner til at Sveits bør være neste sted på listen over steder du vil reise til!

Sveits er et velberget land i hjertet av Europa. Det er mindre enn flesteparten av nabolandene, men det det ikke har i landmasse, tar det igjen for i skjønnhet. Her er seks grunner til at du bør planlegge et opphold ved et av våre Radisson-hoteller i Sveits. Uansett om du velger å ha base på Radisson Blu Hotel, Zurich Airport og tar dagsutflukter derfra, eller vil utforske de sveitsiske alpene i all deres vakre villskap fra Radisson Blu Hotel Reussen, Andermatt, så har du her våre beste tips for å legge i vei!

1. En kulturell mottakelse i Zürich

Det er selvfølgelig lurt å starte turen din i Zürich. Byen byr ikke bare på det beste av begge verdener, men av alle. En sjarmerende gamleby møter et kosmopolitisk sentrum. Byen ligger ved nordenden av Zürich-sjøen, kun et steinkast fra de sveitsiske alpene. Zürich skilter med mange kulturelle attraksjoner, nydelig arkitektur og en promenade langs sjøen. Når du trenger en pause, er det bare å stoppe ved en av de mange restaurantene, kafeene eller barene som du finner på så godt som hvert eneste hjørne. Hold gjerne utkikk etter noen av de 1200 fontenene som dekorerer bygatene.

Zurich lake view crossing city Switzerland

2. På jakt etter sjokolade

Det første mange tenker på når de hører Sveits, er sjokolade. Sveitserne har perfeksjonert kunsten å lage sjokolade, og Zürich og områdene rundt er sentrum for jakten på denne søte delikatessen. Start hos Lindt i Zürich og beveg deg så til Cailler of Switzerland eller Frey og ta for deg av landets favorittsøtsak. Du finner en rikelig tilgang på sjokoladeprodusenter og butikker over hele landet, og alle har sine unike spesialiteter og smaker.

Rows of assorted Swiss chocolate

3. Fra lufthavnen til togstasjonen

Sveits er kjent for sine spektakulære togstrekninger og ingeniørkunst i verdensklasse, noe som danner grunn for uforglemmelige togturer. Fly til Zürich og hopp på et tog til et hvilket som helst reisemål. Det er utallige ruter å velge mellom fra Golden PassWilhelm Tell ExpressBernina Express og Glacier Express. Denne siste er kanskje den mest spektakulære av alle. Mange av togene har panorama-vinduer, slik at du ikke går glipp av noe mens du passerer gjennom landskapet. Hvis du planlegger en togreise, så velg fra et utvalg av Swiss Travel Passes og nyt fordelen av rabattert pris.

Glacier express switzerland train ride lake

4. Majestetiske fjell

Mindre enn en firetimers kjøretur fra Zürich kan du finne deg selv stående ved foten av Eiger (3970 m) i Grindelwald. Dette er også hjemmet til berømte Jungfraujoch, som bokstavelig talt plasserer deg på toppen av Europa. Tilbring litt tid i Zermatt, som er selve bildet på en perfekt sveitsisk landsby, fri for biler og beliggende ved foten av Matterhorn (4478 m) – det berømte Toblerone-fjellet på grensen mellom Sveits og Italia. Zermatt er berømt for skigåing året rundt og fantastisk after-ski såvel som sommerlige vandreturer.

Zermatt switzerland town in spring

5. Hold deg i bevegelse

Hvis du elsker friluftsliv, kan du utøve en hvilken som helst sport med fantastisk natur som bakgrunn. Fra golf, tennis og fotball til klatring, fjellvandring, paragliding og ski, så byr denne aktive nasjonen på alt. Du behøver aldri å dra langt for å oppleve naturen og dens fantastiske landskap. Andermatt er kjent som et populært skisted, men fjellvandrere vil også elske Oberlap Pass, som er et perfekt sted for en lang dagstur. Og etter en dag med fysisk aktivitet vil du utvilsomt trenge et sted å hvile. Radisson Blu Hotel Reussen, Andermatt ligger perfekt plassert midt i hjertet av byen. Og skulle du ikke føle for stor aktivitet, er det nok av heiser, tog og gondolbaner som kan ta deg til toppene samtidig som du nyter utsikten.

hiking andermatt switzerland

6. På jakt etter opplevelser 

Dyreelskere vil utvilsomt sette pris på en tur til Basel, der du finner Sveits’ eldste og største dyrehage. Dette imponerende området er hjem til en rekke dyrearter, selv de du minst ville vente å møte her, som en australsk kenguru. Du bor sentralt på Radisson Blu Hotel, Basel, som ligger perfekt plassert ved jernbanestasjonen som forbinder deg med alle andre byer i landet. Ettersom Sveits er kjent for sine vakre innsjøer, er et besøk til Blausee et must. Den ligger bare 1 time og 45 minutters kjøring fra Basel. Du kan også gå tur rundt innsjøen i Kander-dalen. Her har du nydelig utsikt til topper som alltid er dekket av snø pluss krystallklart vann omgitt av frodige trær. Dette er virkelig et sted for å ta imponerende bilder!

Lake Blausee Switzerland close to Basel

Naturelsker? Ta på deg turstøvlene og dra til de vakre Tatrafjellene for en uforglemmelig utflukt!

Zürich er den perfekte inngangsporten til Sveits og vil imponere deg uansett hva du ønsker å oppleve i dette landet.

Gute reise! Bon voyage!

Opplev Sveits sine perler fra et av våre fem Radisson Blu-hoteller rundt om i landet.

Fortell oss hva du mener