Sus gjennom Danmark på sykkel

Ta med deg sykkelen til Danmark og utforsk alt hva vårt trivelige naboland har å by på for familier, par, venner og soloreisende på leting etter gode opplevelser.

Danmark er som kjent et flatt land, noe som gjør det svært velegnet for sykkelturer. Dette, i tillegg til herlig klima, uendelige aktivitetsmuligheter, samt en trygg og god atmosfære, gjør landet til det perfekte ferieparadis for familier og andre som ønsker en deilig og aktivitetsfylt ferie blant glade dansker. Danmark er godt tilrettelagt for syklister, med egne veier og lyskryss, som passer for alle ferdighetsnivå.

Vi har lagt opp et forslag til rute som tar deg på to hjul fra Aalborg i nord til København i sør-øst. Vi har lagt inn tre hovedstopp på veien og flere mindre stopp underveis, slik at du selv kan velge hvor mange dager du vil bruke på turen.

Aalborg – Aars – Viborg – Silkeborg - Århus – Sjællands Odde - Roskilde – Købenahvn

Ta en titt på kartet for å finne avstander og omtrentlig tidsbruk for ruta.

Aalborg

Friday Night Skate

Ruta starter i Aalborg, hvor du kan lade opp til sykkelturen med en rekke spennende aktiviteter. Utforsk byen på utradisjonelt vis med Friday Night Skate, som er en sosial rulleskøytetur gjennom hyggelige gater. Rutinerte skatere guider deg trygt og morsomt gjennom turen som fokuserer på trivsel framfor konkurranse. Er du ute etter litt spenning bør du også prøve rømningsspillet Get out, hvor du og dine venner må sette hodene sammen for å på kreativt vis komme dere ut av fangenskap. For en rolig formiddag besøk Bagagerumsmarkedet i Aalborg og gå på skattejakt blant retro møbler, vintage klær og andre nostalgiske gjenstander.

Bo sentralt og moderne på Radisson Blu Limfjord Hotel, Aalborg, det perfekte utgangspunkt for din ferie.

Aars

Himmerlands Gokart Center

Videre går turen til den historiefylte småbyen Aars. Spaser rundt i de trivelige gatene, blant 12 000 år gammel arkeologi og kulturhistorie, og besøk bytorvet som er fullt av kunstverk av internasjonalt anerkjente kunstnere. Aars er omgitt av vakker natur bestående av frodige daler, blanke innsjøer og lyngdekte myrlandskap, perfekt for en avslappende dag. Ønsker du derimot litt fart og spenning er Himmerlands Gokart Center stedet å besøke. Her finner du en 300 meter lang gokartbane med utfordrende svinger og en langside hvor du kan komme opp mot 60 km/t. Aars gir med andre ord en god avveksling fra syklinga, samme om du ønsker ro og fred eller aktivitet.

Silkeborg

Labyrinthia

Neste stopp på ruta er Silkeborg, full av spennende opplevelser, severdigheter, museer og restauranter. Etter en del timer på sykkelsetet kan det være fint med andre typer utfordringer, slik som de du finner i Labyrinthia. Denne labyrintparken utfordrer både hode og ben når du må finne veien gjennom trange ganger og vakre rosebusker, som passer like godt for voksne som for barn. Hele familien vil også trives i Aqua Akvarium og Dyrepark, hvor et bredt utvalg dyr, fisk og insekter fra den danske faunaen venter dere. Frister det å tilbringe dagen utendørs byr Silkeborg på en rekke flotte parker og naturområder hvor du kan fiske, spille minigolf eller bare nyte en rolig piknik.

Samle krefter på det historiske og idyllisk beliggende Radisson Blu Hotel Papirfabrikken, Silkeborg.

Aarhus

I Aarhus møter historie det moderne og den kulturinteressert vil finne en rekke spennende festivaler og andre spennende arrangementer i byen, som også byr på god shopping. Reiser du med familien er byen rene paradiset, med flotte aktiviteter for både store og små. Overnatt i Aarhus eller reise direkte videre med fergen til Sjøllands Odde med Mols-Linien og sykle videre til Roskilde.

Roskilde

Daytime Orange Stage

Denne danske småbyen er nok aller mest kjent for å huse en av Danmarks aller største musikkfestivaler, som sprer ”the orange feeling” til alle besøkende. Roskilde Festival arrangeres i månedsskiftet juni/juli hvert år og har blitt gjestet av verdensstjerner som Muse, Prince, Rihanna, Paul McCartney og Bob Marley, for å nevne noen. Skulle du ønske deg noe annet enn musikk og yrende festivalliv kan byen også by på verdensarv med den UNESCO-listede Roskilde Domkirke og lærerike opplevelser på Vikingeskibsmuseet.

København

Copenhagen Free Walking Tours

Målet for sykkelturen er ingen ringere enn Danmarks atmosfæriske hovedstad. I København er det nesten ikke grenser for hva du kan finne på, enten du foretrekker shopping, kultur, avslapping eller fornøyelser. En tur innom ikoniske Tivoli er nærmest obligatorisk, og opplevelsene står i kø også for deg som ikke elsker karuseller. Her er det nemlig mye vakkert å se på og du kan ta del i spennende arrangementer gjennom hele året. Du vil også elske idylliske Nyhavn, hvor flotte bygninger, elegante båter og trivelige restauranter ligger tett i tett.

Vær sikker på at du får med deg alle hovedstadens høydepunkter ved å bli med på en gratis guidet tur i regi av Copenhagen Free Walking Tours. De kunnskapsrike og karismatiske guidene tar deg med på tur rundt i byen, og det er opp til deg om du vil betale dem i etterkant, noe som gir en god kvalitetssikring av tilbudet. Velg mellom tre turer hvorav to varer i 90 minutter og den siste i 3 timer inkludert pause. Unn deg noen avslappende netter på en av Radisson Blus hoteller i København, mens du lar alle inntrykkene fra en flott sykkelferie synke inn.

I Danmark er det meste lagt vel til rette for at din sykkelferie skal bli så enkel og fin som mulig. Du kan ta med din egen sykkel hjemmefra, dersom du reiser med bil og båt, eller du kan leie sykkel og tilhørende utstyr fra en av de mange utleierne i landet. God tur!

Fortell oss hva du mener