5 supre reisemål for den som reiser alene

reise alene Hiker solo traveler

Tanken på å reise alene kan være skremmende i begynnelsen. Men ved å velge riktig reisemål oppdager du at en tur alene faktisk kan bli mye bedre enn å reise i en gruppe. Dette er din mulighet til å bli sjef over din egen skjebne og la reiseruten bestemmes av dine interesser, med dine unike eventyr som mål. Og hvis du er i generasjon 50+ (alder er kun et tall!), er du faktisk del av en økende trend. Det kan i seg selv føles betryggende. Siden antall reisende over 50 år stadig øker, øker også behovet for reiseopplevelser som er spesialtilpasset denne gruppen, og dermed også for den som reiser alene. Pensjonisttilværelsen handler ikke lenger om å roe seg ned og å gjøre mindre. Nå er det viktig å oppleve nye ting og å se nye steder. Men det regner vi med at du allerede er overbevist om, så les i stedet videre for å oppdage noen av verdens beste steder som du kan oppleve når du reiser alene.

Lombardia, Italia: For utsøkt mat

Lombardia-regionen blir ofte glemt ettersom Toscana er så populært, men regionen byr på fantastisk natur og deilig italiensk mat og vin. Bo i Milano sentrum på Radisson Blu Hotel, Milan for å oppleve det beste byen har å tilby, som den ekstravagante Duomo, før du tar toget ut av byen for noen velsmakende dagsturer. Smak på vinene fra Franciacorta, fødestedet til Italias beste musserende viner, eller ta turen til Desenzano del Garda og bestill en olivenoljetur med smaking, for eksempel til rolige Frantoio Montecroce. Du kommer selvfølgelig til å nyte den tradisjonelle, italienske aperitivo. Og ikke glem gelatoen: det er helt akseptabelt med én om dagen!

Paris: Museumselskerens paradis

Dersom Lysets by fortsatt står på bucketlisten din, er spørsmålet hva du egentlig venter på? Overraskende nok er dette en by det er lett å ta seg frem i til fots, og transportsystemet gjør det superenkelt å navigere på egen hånd og planlegge besøkene dine på den overfloden av museer som finnes her. Tenk Musée du Louvre, Centre Pompidou, Musée d'Orsay … Og når dagen går mot kveld, hvorfor ikke trekke deg tilbake til den landlige sjarmen på Radisson Blu Hotel, Paris Boulogne som har sin egen vingård?

 

 

Island: Det tryggeste valget

Islands status som det tryggeste reisemålet (i 10 år på rad nå, ifølge Conde Nast) gjør landet til et reisemål som er perfekt for den som reiser alene. I tillegg til en overflod av naturlige underverker, fra isbreer til vulkaner, fossefall og varme kilder, snakker de fleste innbyggerne engelsk og tar imot gjester med åpne armer. Legg turen din til sommeren for å oppleve nærmere 24 timer sol og nydelige turmuligheter. Eller opplev nordlyset for første gang med en reise hit vinterstid. Reykjavik er en god base for å utforske landet, og byen i seg selv tilbyr sjarmerende arkitektur og historie. Velg mellom to sentralt plasserte hoteller for å få mest mulig ut av ditt islandske eventyr.

Bali: Tropisk øyopplevelse

Avslappende strender, flotte bassenger og vakre landskaper er bare noen få av grunnene til at Bali står på manges bucketliste. Men her er det også mye inspirerende kultur: templene, dansene og seremoniene definerer turistopplevelsen på Bali i like høy grad som strendene. Radisson Blu Bali Uluwatu Resort har utsikt over Det indiske hav og byr på den perfekte hvilen etter en dags oppdagelsesferd på gudenes øy.

 

 

Sydney: Verdens møteplass

Sydneys verdenskjente attraksjoner gjør byen til et supert reisemål for den som reiser alene. Australiernes rykte som et av verdens mest vennlige folkeslag, viser seg å stemme. Du kommer garantert i prat med en av de innfødte, og landets popularitet blant ryggsekkturister betyr at du med stor sannsynlighet kommer til å kunne dele opplevelsene dine med andre som reiser alene. Matmarkedet Bondi arrangeres hver lørdag fra kl. 09.00 til 13.00. Ta en tur mellom bodene som selger alt fra vietnamesisk pho til sunne smoothier. Andre severdigheter du bare må få med deg er ikoniske Sydney Opera House (vi anbefaler at du tar fergen til Manly for å se havnen fra sin beste side) og Australian National Maritime Museum. Med sin tradisjonelle arkitektur og gamle sandsteinsfasade er Radisson Blu Plaza Hotel mer enn bare det perfekte overnattingsstedet. Det er også en av byens skjulte perler.

Sydney from the 🔝 of the Tower Eye. Photo by @deniserm18n #RadissonBlu #Sydney

A post shared by Radisson Blu (@radissonblu) on

Så, er du klar for et eventyr? Finn flere hundre andre reisemål som bare venter på å bli utforsket med Radisson Blu!

Fortell oss hva du mener