Stavangers storstue har gjenåpnet dørene

Lobby with chairs and tables at Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger

Stavangers storstue, Radisson Blu Atlantic Hotel, har gjenåpnet dørene etter over 1 år med totalrenovering. Det er investert 465 millioner i oppussingen av det ikoniske hotellet og ambisjonene for det nye hotellet er skyhøye.

Hotellet har gjennomgått en omfattende totalrenovering for å gi gjestene førsteklasses opplevelser. I tillegg til alt det elektriske arbeidet og alle oppgraderinger knyttet til VVS, har det nye hotellet fått en helt ny resepsjon. Og alle hotellrom, møterom og fellesområder er nå nyoppusset og klare til å ønske gjestene velkommen.

Den nye lobbyen har blitt et kunstverk i seg selv, og skal huse utstillinger, festlige begivenheter og spennende kulturarrangementer. På nyåret åpner også den helt nye restauranten, med et prisvinnende internasjonalt konsept.

View through windows from room at Radisson Blu Atlantic Hotel StavangerEt kulturelt samlingspunkt med opplevelser i verdensklasse

– Det er fantastisk å kunne ønske alle medarbeidere, gjester og innbyggere velkommen tilbake til byens storstue. Vi gleder oss til å igjen gi hele Stavanger og resten av Norge mat-, kultur- og hotellopplevelser i verdensklasse, sier Jens Brandin, General Manager ved Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger.

– Hotellet har alltid vært et kulturelt samlingspunkt og med denne oppgraderingen satser vi på å igjen bli byens foretrukne møteplass. Derfor har vi lagt mye kjærlighet i å skape byens beste møte- og eventområder, samt det som trolig er Norges flotteste lobby, forteller hotelldirektøren stolt, og legger til at også servicekonseptet er oppgradert.

– Vi har som målsetting å gi gjestene våre de aller beste hotellopplevelsene, og derfor har vi forberedt oss godt. Hver og en av våre gjester skal få unike opplevelser som overgår deres forventninger. Vi har høye ambisjoner, og det fortjener gjestene våre, sier Brandin.

Meeting room with designed chairs at Radisson Blu Atlantic StavangerDesignet av Stavanger-arkitekter

Stavangerbaserte LINK Arkitektur er ansvarlige for utformingen av nye Radisson Blu Atlantic Hotel og Backe Rogaland har vært utbygger i prosjektet.

– LINK Arkitektur har svært god lokalkunnskap. Det har vært viktig i utformingen av dette ikoniske hotellet da vi ønsker å bygge videre på hotellets tradisjonsrike og viktige historie, forteller Ronald Smithjes, Regional Director Norway for Rezidor Hotel Group.

Begrepene «Elegant» «Stilfull» og «Sofistikert» har vært ledeord i utvikling av interiøret. Varige kvalitetsmaterialer som marmor, messing, kobber og varmt treverk har lagt premissene for utforming av interiøret. Det nye interiøret har referanser til 1950/60-tallet med rette linjer, men med moderne bruk av datidenes materialer og designutrykk.

Hotellets 365 gjesterom har fått lokal design, som er tilpasset hotellets og byens historie.

View from room with bed and design at Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger– Designet gjenspeiler byens og hotellets historie gjennom valg av materialer, interiør og kunst. Gjestene skal kunne kjenne igjen elementer, men også gjøre nye oppdagelser. Designklassikere er kombinert med særegne, skreddersydde møbler, stoffer og tekstiler, forklarer Ronal Smithjes.

LINK Arkitektur forklarer at det har vært viktig å få eksteriøret og interiøret til å samspille, fremheve og løfte hverandre. Materialene og designuttrykket er samkjørte og danner en helhet fra det øyeblikk gjestene kommer mot bygget, entrer inngangen og beveger seg videre inn i bygget. Det er valgt materialer som gjenspeiler byggets historie og sjel.

Et stenkast unna søsterhotell

Radisson Blu Atlantic Hotel ligger kun et steinkast unna søsterhotellet Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger som har 215 moderne gjesterom og 4 møterom. Radisson Blu Royal Hotel huser også suksessrestauranten 26 North Restaurant & Social Club, som er gjestenes favoritt på TripAdvisor blant alle restauranter i hele Stavanger.

Stavanger byr på perfekte omgivelser for møter og konferanser. Nyt den fantastiske utsikten, la kropp og sjel få ro, og fyll opp med ny energi. Les om Norges Fjorder.

Fortell oss hva du mener