Stavanger for den sportsinteresserte

3sjøersløpet

Oljebyen Stavanger byr på mer enn bare shopping og Champagne. Her finnes nemlig et eldorado for den idretts- og sportsinteresserte. Enten du er en fan av fotball, ishockey eller sykkelsporten så er Stavanger byen for deg. Her kan du boltre deg i et rikt aktivitetstilbud, både som publikummer og deltaker året rundt.

Ville vikinger

Det skal godt gjøres å nevne sport og idrett i Stavanger uten å nevne Viking FK. Laget ble stiftet i 1899 og er byens fotballstolthet som kjemper mot resten av landets fotballelite i Tippeligaen. Til tross for at førsteplassen ikke har blitt tatt med hjem siden 1991, har de fortsatt hevdet seg i ligaen. Den 71. sesongen av eliteserien er i full gang og Viking spiller flere hjemmekamper denne runden. Enten du vil heie frem hjemmelaget eller er bortesupporter så er Viking Stadion stedet å være.

Sykkelbyen

Det relativt flate terrenget gjør Stavanger og områdene rundt til et utmerket sted for syklister. Stavanger Sykleklubb arrangerer hvert år flere løp, blant annet SSK Mila på Randaberg like utenfor byen. Med startskudd i begynnelsen av april er det et løp for både nybegynnere, juniorer og erfarne ryttere som strekker seg over 10 km for de mest rutinerte og ned til 700 meter for de yngste rekruttene.

Stavanger Sykleklubb

Også etapperittet Tour des Fjords setter sitt preg på Stavanger. Rittet starter i Bergen og sender rytterne gjennom vakker vestlandsnatur og til mål i den idylliske oljebyen. Her er det en folkefest hele veien frem til premieseremonien i Vågen.

Olje på glattisen

«Byttå ska hjem» synger fans av Stavanger Oilers. «Byttå» er trofeet vinnerne av Get-ligaen, det offisielle norgesmesterskapet i ishockey, får ta med seg hjem til heder og ære. Og nettopp dette trofeet har Oilers tatt hjem hele fem ganger, senest i 2015. Siden 2000 har hockeyklubben vært byens helter på isen, og stemningen under hjemmekamper på DNB Arena er til å ta og føle på. Her spiller laget kamper i både Get-ligaen og Champions Hockey League. Hvorfor ikke ta turen innom og hjelpe med å heie hjem «byttå»?

Moro på løpende bånd

Siste lørdag i august arrangeres Stavanger Marathon, hvor løypen går gjennom Stavanger sentrum og i ulike sløyfer og traseer utenfor sentrumsområdet. Deltakerne kan velge mellom distansene halvmaraton, barneløp og 10 kilometer. Med en stor variasjon i løyper og lengder er det en løpsutfordring som passer de fleste.

Dag Oliver relaxedsports.com

Om du ikke rekker å finne toppformen innen utgangen av august, har du sjansen bare tre måneder senere. I november går nemlig 3-sjøersløpet av stabelen. Halvmaratonet har som mål å motivere flere til å ta utfordringen om å fullføre en lengre distanse, og blir sett på som et godt mål for trening gjennom hele året. Her er det bare å begynne treningen, knyte lissene på løpeskoa og legge i vei mot Stavanger.

Verdenseliten i Vågen

De siste årene har strandvolleyballsirkuset Beach Volleyball Major Series gjestet Stavanger i juni, under fanen Stavanger Major. Turneringen samler verdenseliten til en folkefest i Vågen, i hjertet av byen, og publikum får oppleve volleyball i toppklasse. Hvem som kommer seirende ut fra sanden i neste turnering gjenstår å se, men det er bare å innfinne seg på tribunen. Uansett hvem det er blir det en spennende kamp.

Det gjenstår liten tvil om at Stavanger er et perfekt reisemål for den sportsinteresserte. Enten du er deltaker på sykkel eller ivrig publikummer på tribunen er restitusjonen viktig og roen finner du hos Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger.

Fortell oss hva du mener