Spennende idrettsarrangementer i norsk natur

Vi går mot lysere tider, varmere vær og bare veier – våren og sommer står for tur, og det samme gjør en håndfull spennende, norske idrettsarrangementer.

Trening og mosjon er en viktig del av manges hverdag, og uansett hvilken grunn du måtte ha for å holde kroppen i aktivitet er det svært motiverende å ha et mål å jobbe mot. Et godt mål kan være å melde seg på en konkurranse av noe slag, og landet vårt har mange å velge i, enten du liker å løpe, sykle, svømme, eller litt av alt. Vi gir deg noen av Norges beste idrettsarrangementer, som aller finner sted ute i vakre naturomgivelser.

Oslo Triatlon

Oslo Triathlon

Er du en allsidig utholdenhetsmosjonist er kanskje et triatlon noe for deg. Med sine 33 år er Oslo Triathlon blant landets eldste arrangement i sitt slag, noe som gir lang erfaring og god organisering. Du kan velge mellom to distanser, alt etter om du foretrekker langkjøring eller tempo. Normaldistansen er den samme som i et klassisk Olympisk triatlon, er åpen for alle over 17 år og består av 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Den andre distansen er kortdistanse, er åpen for alle fra 13 år og består av 750 meter svømming, 23 kilometer sykling og 5 kilometer løping. I tillegg arrangeres en stafett i sprintdistanse, hvor tre deltakere deler øvelsene mellom seg. Barn mellom 6 og 12 år kan også delta i barnetriatlon. Årets arrangement avholdes 8.august og begge distanser finner sted i og rundt Sognsvann, samt gjennom Maridelen.

Styrkeprøven

Styrkeprøven

Styrkeprøven, som også kalles den ultimate styrkeprøven i norsk idrett, ble for første gang arrangert i 1967, og kan bære navnet sitt med stor stolthet. Den 540 kilometer lange ruta strekker seg fra Trondheim til Oslo og er tung for både kropp og sinn, men mestringsfølelsen når du krysser målstreken er tilsvarende stor. Årets løp arrangeres i perioden 19.-21.juni, og byr på fellesstart fra Trondheim og Dombås, uoffisielt NM i lagtempo fra Lillehammer, samt trimklasse fra Eidsvoll. Uansett hva du velger vil det bli mat og drikke underveis, og målgang med stor sykkelfest på Ekeberg. En fantastisk mulighet til å utfordre seg selv, og et flott løp å gjennomføre sammen med venner og kjente.

Ulriken opp

Ulriken Opp 2 kopi

Ulriken Opp er et årlig motbakkeløp opp på Bergens høyeste fjell, som rager 643 meter over havet. Du kan velge mellom å stille i Trim-, Mosjons- og konkurranseklassen. I Trimklassen kan du stille uten tidtaking, i Mosjonsklasse rangeres man etter bestetid for menn og kvinner, mens konkurranseklassen rangerer etter bestetid i flere aldersgrupper. Trim og Mosjon starter på 200 meter og løper en 1730 meter lang løype med 405 meters høydeforskjell, mens konkurranseklassen løper 3,6 kilometer. I 2015 arrangeres Ulriken Opp lørdag 23.mai, og nytt av året er at man kan stille til alderbestemtstafett for bedriftslag og idrettslag. Med andre ord er dette arrangement for alle, uansett form, alder og målsetning, så hva venter du på?

Midnight Sun Marathon

Midnight sun marathon

Det arrangeres flere maratonløp i Norge hvert år , men det er noe helt spesielt med å løpe midt på natta under midnattsolas skinn omkranset av Tromsøs majestetiske fjell. Midnight Sun Marathon er verdens nordligste AIMS-sertifiserte maratonløp og arrangeres i år den 20.juni, med fem løp å velge mellom: Marathon på 42,195 kilometer, G-Sport Half-Marathon på 21,0975 kilometer MSM Mila på 10 kilometer, Coop Mini Marathon på 5 kilometer og det en kilometer lange Labb og Line-løpet for barn opp til 10 år. Skal du melde deg på ett løp i år er midnatssmaraton i Tromsø virkelig å anbefale.

Fjellmaraton

Fjellmaraton beito

30.mai arrangeres Det Norske Fjellmaraton, også kjent som Fjelleventyret, i naturskjønne omgivelser på Beitostølen. Her kan du løpe et klassisk maraton på 42 kilometer eller prøve deg på halvmaraton. Dersom du ønsker en litt kortere distanse kan du stille til Miniton på 7 kilometer, eller det 10 kilometer lange terrengløpet Fjellbukken. I alle distansene deles deltakerne inn i aldersbestemte klasser, og i Fjellbukken er det mulig å melde seg på i en klasse uten tidtakning. For barna arrangeres Fjelltassen, et morsomt løp som strekker seg over 1 kilometer. Samme hvilket løp du foretrekker kan vi garantere en uforglemmelig idrettsopplevelse med fantastisk natur som bakteppe.

Komfortabel overnatting er svært viktig for å få best mulig oppladning til gode idrettsprestasjoner. Uansett hvilken konkurranse som passer for deg vil Radisson Blu sørge for at du får den hvilen du trenger i forkant, med sine hoteller i Oslo, Tromsø, Bergen, Trondheim og på Beitostølen.

Fortell oss hva du mener