Sommer i Gøteborg!

Få nordiske byer er like populære som Gøteborg om sommeren – og det er lett å forstå hvorfor. Sentrum byr på idylliske handlegater, kanaler, bakgater og torg fulle av restauranter og sjarmerende kafeer. Les videre for å få noen tips til en perfekt sommerdag i Gøteborg.

Vi tror det må ha vært innbyggerne i Gøteborg som fant opp ordet “fika” – en pause med rikelige mengder kaffe og noe søtt å bite i. En favorittkafé i Gøteborg er “Da Matteo” i Magasinsgatan. De herlige duftene som møter deg i døren røper at du har kommet til et mekka for kaffeelskere. Her kan du nyte fantastisk kaffe og kaker i et rustikt miljø både innendørs og utendørs i den romslige bakgården.

Magasinsgatan, Gothenburg city centre
© Beatrice Törnros, Goteborg & Co

I Magasinsgatan kan du også gi utløp for shoppingtrangen i noen av byens beste butikker innen design, interiør og klær. Ved siden av «Da Matteo» ligger interiørdesignforretningen Artilleriet  – en opplevelse for alle som elsker god design. Blant de mange andre butikkene i gaten finner du også Acne Studios og Ragtime, som selger eksklusiv vintage og det siste innen designermote til både menn og kvinner.

141028_0091smaller_1-699x467

Slitne shoppingføtter fortjener en god middag, ikke sant?! På Tacos and Tequila i Tredje Långgatan eller Cuckoo's Nest på Radisson Blu Riverside Hotel får du garantert et morsomt måltid! Cuckoos Nest har vunnet flere internasjonale priser for sin design og historiefortelling. Konseptet er bygget opp rundt den hårfine balansen mellom genialitet og galskap ... På begge restaurantene blir du kanskje sittende litt lenger på grunn av de flotte "after dinner cocktails" laget av mestere, og barene har en livlig og herlig atmosfære.

01-radissonblu-riverside-hotel-gothenburg-lindholmen_IMG_9035-699x466

Hvis du bor på Radisson Blu Riverside Hotel, kan du også glede deg over fantastisk utsikt over havnen og hustakene. Du har også mulighet til å bruke CitySpa i 12. etasje, inkludert takterrasse, sauna og spabasseng. Utsikten herfra er helt utrolig!

Vrångö island, the Gothenburg archipelago
© Emil Fagander, Goteborg & Co

Det tar bare noen minutter å reise med kollektivtransport til hotellet, enten du velger byferge eller bybuss. Et morsomt innslag for besøkende om sommeren er “bath ferries” som går fra Stenpiren, bare 5 minutter fra hotellet. Disse fergene går helt til den sørlige skjærgården, der svaberg og små sandstrender byr på en opplevelse av ekte svensk vestkystnatur.

Fortell oss hva du mener