Slik når du dine mål med fasiliterte møter

Radisson Blu Hotel Frankfurt meeting room

Når du designer og planlegger et møte, er det for å påvirke møtedeltakerne dine - opplyse dem, endre holdningene deres, få dem til å lære noe nytt eller føle noe annet.

Her kan du få et innsikt i Bo Krügers synspunkter på fasiliterte møter og finne verdifulle verktøy og tips som vil hjelpe deg med å fange møtedeltakernes oppmerksomhet. Bo Krüger er forfatter, foredragsholder og profesjonell møtefasilitator.

Skap tillit med fasilitering og iscenesettelse

Fasilitering handler om å sikre seg om at måten du snakker og samarbeider med møtedeltakerne på, underbygger formålet med ditt møte eller arrangement. Iscenesettelse går ut på å «sette scenen» – innrede møtelokalet, skape den rette atmosfæren, osv. De følgende 7 tipsene vil hjelpe deg med å fasilitere og iscenesette et vellykket møte.

1. Fordel deltakerne i mindre grupper

Store grupper og plenarmøter fører sjelden til nærhet. Legg heller til rette for at møtedeltakerne får jobbe sammen i par eller mindre grupper. Grupper på seks eller færre vil skape den beste gruppedynamikken og den største nærheten.

2. Aktiviser og engasjer deltakerne

Begrens énveiskommunikasjonen til et minimum. Jo mer du aktiviserer og engasjerer møtedeltakerne dine, desto mer tillit vil du bygge. Bruk brainstorming, forskjellige gruppearbeider, med mere. Husk at det skal være en hensikt med å engasjere deltakerne. Metoden skal være relevant og passe til formålet med møtet.

3. Varier og tenk "kroppslig"

Ikke gjenta det samme formatet fra møte til møte, siden det ofte blir kjedelig og uproduktivt. Varier måten dere møtes på for å skape energi og motivasjon, og for å gi muligheten til å møte nye mennesker på nye måter. Kanskje deler av møtet skal gjennomføres stående?

I Oslo er det gangavstand mellom hotellene våre – hva med å starte møtet på Radisson Blu Scandinavia Hotel, og ende opp på Radisson Blu Plaza Hotel? Planlegg en walk-and-talk mellom hotellene.

4. Skap en uformell atmosfære

Innred møtelokalet så det gir mulighet til å jobbe i små grupper og samles tettere. Det gjør det lettere for møtedeltakerne å bygge tillit og relasjoner. Dekorer rommet med stearinlys, puter, musikk, med mere, så det blir en personlig og uformell atmosfære.

5. Oppfordre til å møte nye deltakere

De fleste møtedeltakere har en tendens til å sette seg ved siden av folk de allerede kjenner. Og når de først har funnet seg et sted å sitte, vil de nødig flytte på seg. Be deltakerne om å sette seg på et nytt sted, så de kan snakke med noen de ikke kjenner fra før. Det styrker kreativiteten, gir nye muligheter for å dele kunnskap og til å bygge nye relasjoner.

6. Gå utenfor

Be møtedeltakerne om å ta med fritidstøy, så dere kan gå ut i naturen sammen. Når deltakerne «kaster jakka» og tilbringer tid sammen i nye omgivelser, bygger de naturlig tillit til hverandre.

Radisson Blu Royal Park Hotel i Stockholm har dere hele Hagaparken tilgjengelig. Gå en tur langs vannet eller inn i midten av parken.

Brunsviken lake haga park Stockholm

7. Planlegg rikelig med pauser

Pausene gir møtedeltakerne mulighet til å prate om løst og fast og til å hoppe fra emne til emne. Gjør pausene til små høydepunkter med snacks, forfriskninger og en vakker utsikt. Pausene kan friske opp og engasjere deltakerne.

Radisson Blu Hotel i Frankfurt kan dammen, som ligger rett ved siden av The Terrace, danne den perfekte bakgrunnen for en pause med en nydelig utsikt.

Radisson Blu Hotel Frankfurt pond exterior night lights

Vi håper tipsene og verktøyene har inspirert deg til å bruke en eller flere av dem i planleggingen av ditt neste møte eller arrangement. Uansett hva du måtte ha i tankene kan Radisson Blu tilby de perfekte rammene, og alle muligheter til å tilrettelegge og organisere et vellykket og uforglemmelig møte.

Fortell oss hva du mener