Skandinavias herlige sommerbyer

Det er ikke så mye som slår sommeren i Skandinavia. De lyse lange sommernettene, den fantastiske naturen og de glade menneskene som livner til, etter en lang mørk vinter. Dessuten finnes det mange fantastiske steder å besøke, som alle viser seg fra sin aller beste side under den magiske sommeren.

Hygge i København

Livet i København virker å være litt enklere, litt morsommere og veldig, veldig behagelig. Spesielt på sommeren. Å bare sitte og nyte livet ved vannet i Nyhamn og se på mennesker er en ren fryd. Gå ikke glipp av Rundetaarn for spennende historie, Glypoteket for fantastisk kunst og Tivoli for en stor dose hygge. Deretter kan du begi deg ut på oppdagelsesferd til de ulike bydelene rett utenfor området rundt Hovedbanegården. Det enkleste og morsomste er å ta sykkelen, slik som en ekte Københavner ville ha gjort. Lån en av de nye bysyklene, utstyrt med GPS.

Vesterbro og Nörrebro er begge favoritter hos Københavns unge innbyggere. Her ligger de hippe barene og noen av byens mange Michelinrestauranger på rad og rekke. I Nörrebro finner du dessuten personlige butikker, som designkollektivet Fünf hvor de gjerne syr om klærne slik at de passer deg perfekt.

Gå ikke glipp av:

1. Restaurantgaten Jägersborggade på Nörrebro
2. Spise is med fløtebolle
3. Et avkjølende dypp i friluftsbadet Islands Brygge

Stockholm fra sjøsiden

Det er ikke mange byer i verden hvor du kan bade midt i sentrum. Vannet betyr mye for Stockholms skjønnhet og bidrar sterkt til at den svenske hovedstaden er så fantastisk å besøke på sommeren. Sleng deg i havet og nyt! Saltsjöbadens Friluftsbad, Fredhällsbadet og Brunnsviksbadet ved Hagaparken er noen av de beste stedene for et forfriskende dypp. Det finnes flere måter å oppdage Stockholm på fra sjøsiden. Lei en kajakk og padle mellom de ulike øyene og se Stadshuset og Gamla Stan fra et nytt perspektiv. Eller bli med på en guidet båttur, rundt sentrale Stockholm eller ut til skjærgården.

Gå ikke glipp av:

1. Skjærgården
2. Piknik på Skinnarviksberget
3. Å danse under åpen himmel på Trädgården

Trivsel i Trondheim

Norges tredje største by er en koselig sommerby med mye sjarm. Solsiden er stedet å være når sola skinner og sommerstemningen syder. Langs bryggekanten finner du restauranter med uteservering og glade mennesker på rekke og rad. Så fort sola dukker opp, fylles solsiden av trøndere som vet å utnytte en finværsdag. Etter en hyggelig lunch på Solsiden med noe avkjølende å drikke til, passer det godt å rusle en tur over broa til Bakklandet. Dette er Trondheims gamleby, et populært sted blant fastboende og studenter, så vel som besøkende. Her finner du kafeer, parker og friområder, og en og annen hyggelig designbutikk.

I august arrangeres Pstereo på Marinen, en festival som lover to dager med magiske musikkopplevelser i Trondheims fineste park. I år kan du synge med til London Grammar, Biffy Clyro, Franz Ferdinand og mange flere.

Gå ikke glipp av:

1. Verdens første sykkelheis, Trampe
2. Italiensk pizza på Una, Solsiden
3. Piknik på Marinen

Oljehovedstaden Stavanger

Stavanger er byen som kombinerer småbyfølelsen med storbyatmosfære. Byen er sentrum for oljeindustrien i Norge og mange internasjonale olje-og energiselskap har sitt norske kontor her. Men en innvandrerandel på 21,1% er det naturlig at byen får impulser fra hele verden og derfor oppleves som spennende internasjonal. Den spektakulære sjøfronten syder av liv på varme sommerkvelder, nyt et herlig måltid eller synet av sommerglade mennesker.
Om du ønsker å oppsøke roligere omgivelser kan du rusle en tur blant hvite, koselige trebygninger i gamlebyen. Føler du for å kombinere et besøk til vestlandsbyen med fysiske utfordringer, er Preikestolen et must. Fjellet er kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN og Lonely Planet. Vel nede fra fjellet kan du slappe av og nyte herlige sydenstrender, for eksempel Borestranden som er en av de flotteste strendene i landet.

Fantastiske strender, majestetiske fjell og nydelige fjorder – Stavanger vil ta pusten fra deg!
Gå ikke glipp av:

1. Et besøk på Preikestolen
2. Opplevelsesparken Kongeparken
3. En rusletur gjennom Gamle Stavanger

Herlige Oslo

Lyse netter som aldri tar slutt, spennende arkitektur og skandianvias kanskje vennligste atmosfære. Vend blikket hjemover i sommer! Oslo er en storby i lite format, som er enkel å få oversikt over. Og severdigheter finnes det mange av. Akershus slott med sine statlige saler og mørke fengselshull vitner om det historiske Oslo, og i sterk kontrast står Tjuvholmen – en oppvisning i europeisk samtidsarkitektur, med blant annet det nyåpnede Astrup Fearnley-museet.

Reiser du til Oslo i begynnelsen av august, er det et hett tips å besøke Øyafestivalen, med artister som Röyksopp, Robyn, Outkast og Little Dragon. Du kan regne med fire dager med dans, glede og nye bekjentskaper.

Gå ikke glipp av:

1. Et besøk på Operahuset
2. Å dra ut til øyene i Oslofjorden
3. Folkelivet på Aker Brygge

 Fly til Skandinavias beste sommerbyer fra Oslo Lufthavn Gardermoen

Du kan fly til samtlige av byene fra Oslo Lufthavn Gardermoen, og har du mellomlanding eller ønsker å tilbringe en natt i Oslo på vei dit du skal, kan vi anbefale Radisson Blu Airport Hotell, Oslo Gardermoen. Hotellet kan skilte med treningssenter, badstu og en egen golfsimulator. Hotellet er linket til flyplassen via en innglassert bro, noe som gjør flyplassovernatting til en drøm!

 

 

Kommentarane er stengt.