September er Blu Planet Action Month!

I september handler alt om Blu Planet hos Radisson Blu, et kontinuerlig initiativ for å bevare og verne jordens vannressurser. I løpet av Blu Planet Action Month skal Radisson Blu-hoteller over hele verden arrangere aktiviteter knyttet til vannbevissthet, fra elveopprydning til veldedighetsløp. For eksempel skal alle Radisson Blu-hoteller i Riga samarbeide med den ideelle organisasjonen“Mitt hav” (Mana Jura) for å arrangere konferanser og fotoutstillinger som fremmer økt bevissthet rundt vannforurensning i Østersjøen og oppmuntrer lokalsamfunn og tilreisende til å holde den ren og vakker.

Hvorfor fokus på vann?

Visste du at vann dekker 71 % av den utrolige planeten vår, men at bare 1 % av denne enorme mengden faktisk kan drikkes?  Ekspertene har beregnet at innen 2025 vil over halvparten av verdens befolkning stå overfor vannbasert sårbarhet.

Samtidig øker vannforbruket i turist- og hotellbransjen, noe som har betydelig påvirkning på vanntilgjengeligheten i lokalsamfunnene der de har virksomheten sin. Grunn god nok til at Radisson Blu trår til!

Blu Planet består av flere løpende prosjekter, som programmet for ombruk av håndklær i samarbeid med den internasjonale organisasjonen Just A Drop, eller den vannfattige Super Breakfast, som er utformet spesielt for å ha et svært lavt vannavtrykk.

Soap for Hope

Måneden er også den perfekte anledning til å introdusere Radisson Blus nye prosjekt Soap for Hope: Over 7 millioner barn dør hvert år av sykdommer som kunne vært forebygget med enkel håndvask. Disse barna bor ofte i lokalsamfunn som trenger såpe, men ikke har tilgang til det. På hvert Radisson Blu-hotell gir bruk av såpestykker opptil 1,7 tonn fast såpeavfall i året. Med Soap for Hope kan rester av såpestykker resirkuleres lokalt og doneres til lokalsamfunnet som et gratis helsetilbud.

1

Ombruksprogram for håndklær

Radisson Blu-gjester kan gjøre en stor innsats ved å bruke håndklær mer enn én gang: Hotellet donerer en liten sum til en vannorganisasjon for hvert håndkle som brukes om igjen. Slik kan gjestene våre gi et direkte bidrag til miljøet, ikke bare ved mindre miljøbelastning, men også ved å gi lokalsamfunn som trenger det trygt drikkevann.

2

Vannavtrykk

Radisson Blus vannfattige Super Breakfast har redusert vann- og karbonavtrykket vårt med over 20 %. Men misforstå oss ikke: Dette påvirker ikke de gode smakene eller variasjonen i Super Breakfast-buffeen. Alt vi spiser og drikker, har et vannavtrykk, det vil si den totale mengden ferskvann som går med i produksjonen av produktet. For eksempel har et glass appelsinjuice et vannavtrykk på 200 liter, og 12 egg har et fotavtrykk på 2400 liter.

Hvis du ønsker å følge med på aktivitetene våre i Blu Planet Action Month, sjekk emneknaggen #bluplanet og følg oss på TwitterFacebook og Instagram. Og neste gang du bor hos oss: Tenk deg om før du legger håndkleet på gulvet.

Fortell oss hva du mener