Se naturens eget lysshow i Bodø

Svært mange nordmenn ønsker å oppleve det spektakulære nordlyset når det skinner som sterkest. Det vakre fargespillet heter Aurora Borealis på Latin og viser seg fra sin beste side i vinterhalvåret, i den nordlige delen av landet. Forholdene i Bodø er svært gode, og dersom du reiser hit om sommeren venter den strålende midnattssola, klar for å trollbinde deg. Er du på jakt etter nordlyset kan Bodø være perfekt som din neste feriedestinasjon. Nyt en samisk middag under åpen himmel eller ta en ski- eller fottur til Rønvikfjellet under sinnet fra Aurora Borealis.

 

Fint å vite om Aurora Borealis

Det latinske navnet Aurora Borealis betyr ’morgenrøden i nord’ og lyser opp himmelen i et bredt fargespekter fra grønt, blått og gult til oransje og nettopp rødt. Tidligere trodde man at lyset kom av jomfruer som danset, men nå vet vi at det kommer av elektrisk ladede partikler som beveges rundt av jordas magnetfelter.

Bodø ligger like under et lysbelte som sentreres rundt de geomagnetiske polene, noe som gjør forholdene ypperlige. Det vil si at du på en klar kveld, smurt med litt tålmodighet, kan oppleve at himmelen skinner opp sterkere enn du noensinne kunne drømt om. Sjansen for å få med deg dette lysshowet er største mellom kl.22-23, men er du riktig heldig kan du nyte synet så tidlig som kl.18 og helt fram til kl.01.

Last ned appene Auroral Forecast eller Norway Lights App, for å skaffe deg oversikt over været og forholdene de kommende tre dagene. Visit Bodø har mye nyttig informasjon som du kan sjekke. Basert på denne kunnskapen kan du planlegge en din nordlysjakt, enten du ønsker å dra på en guidet tur eller om du vil dra på oppdagelsesferd alene.

bodo aurora borealis northern lights

Samisk middag under åpen himmel

Når du først befinner deg på nordlige trakter, hvorfor ikke benytte sjansen til å lære litt mer om den samiske kulturen? Albmi Adventures tar deg med på en spennende helaften under nordlysets skinn. Nyt en tradisjonell middag inne i en lavvo dekt av myke reinskinn, mens guiden forteller interessante historier om den samiske kulturen. Du vil også lære mye om stjernebildene som skinner på himmelen over dere.

bodo sami dinner evening northern lights

Utforsk fenomenet på egen hånd

Dersom du har mest lyst til å oppleve nordlyset på egen hånd, anbefales en tur til Rønvikfjellet som befinner seg en kort busstur unna Bodø sentrum. Her oppe finner du en uslåelig utsikt over byen, samt de naturskjønne Lofotenøyene. Det beste er at fjellturen tar deg bort fra byens mange lys, noe som gjør at Aurora Borealis virkelig kommer til sin rett. Ønsker du likevel å bli i byen finner du de beste forholdene i området ved havna.

Har du lyst til å være litt aktiv mens himmelen skinner opp i vakre farger, byr Bodø på gode muligheter, enten du vil gå på ski, fottur, overnatte ute eller prøve hundekjøring, besøk Bodø i vinden for god informasjon. Kanskje frister det også å ta turen ennå lengre nord når du først er ute og reiser. Hurtigruta tar deg fra Bodø til Tromsø, gjennom et minneverdig landskap.

northern lights over beach lofoten

Strålende midnattssol

Fra 2.juni til 10.juli bader Bodø i sollys tjuefire timer i døgnet. Nyt endeløse sommerdager, enten du vil klatre, dykke, kite-surfe eller bare slappe av. Sola forlater deg aldri, men gir deg derimot nærmest endeløst med tid til å gjøre akkurat det du måtte ønske.

Uansett hva som frister må du ikke glemme å pakke med deg kamera. Et godt tips når du skal fotografere den lysende kula på himmelen er å la bakken under horisonten utgjøre en tredjedel av hele bildet, da dette vil lyset det opp og øke kameraets eksponeringsevne. Slik vil du kunne skape noen utrolig skyggeeffekter, mens bildet fylles av en glødende varme.

bodo midnight sun

Trenger du flere tips til hvor og hvordan du best kan tilrettelegge din nordlysjakt, spør de ansatte i resepsjonen på Radisson Blu Hotell, Bodø, som gladelig hjelper til. Her bor du like ved havna, hvor du kan nyte både nordlys og midnattssol, hver til sin tid.

Fortell oss hva du mener