Radisson Blu – Best Seat in the House

Hos Radisson Blu er design en del av vårt DNA.

 

Fra verdens første designhotell, bygget i København i 1960 av Arne Jacobsen, til Aquadome i Berlin har vi skapt hoteller som er like ikoniske, elegante og sofistikerte som gjestene våre.

 

Men nok prat. La oss heller vise dere.

 

Nedenfor kan du se fem utrolige eksempler på bare noen få av våre "Best Seats in the House" fra Blu-hoteller rundt omkring i verden – og hva som gjør dem spesielle.

På kjempers skuldre

Lobbyen i Radisson Blu Saga Hotel i Reykjavik er rolig og fredfylt. I sentrum av denne oasen finner du en samling røde stoler designet av den berømte arkitekten Halldór H. Jónsson. Slå deg ned i en av dem, ta et dypt åndedrag, tøm hodet og se hvor fantasien bringer deg, for disse sitteplassene er omgitt av historiens sus. Først kan du ta en titt ut av vinduet, så får du se den brekledde vulkanen Snæfellsjökull. Dette storslåtte fjellet var inngangen til jordens indre i Jules Vernes roman fra 1864. Det var også inspirasjonen bak romanen til Islands eneste nobelprisvinner, Halldór Laxness, som så ut på nøyaktig denne utsikten fra en av disse røde stolene.

Laxness var også en fremragende formidler av den gamle sagalitteraturen, full av heroiske og legendariske dåder. Kanskje det var derfor han ble tiltrukket av et hotell med ordet Saga i navnet ... hvem vet? Det legendariske mannskapet fra Apollo 13 (romferden, ikke filmen) har også sittet i disse stolene. Bare tenk hvilke inntrykk de må ha etterlatt seg. Robert Plant, vokalisten i Led Zeppelin, gjennomførte et berømt intervju i en av de ikoniske stolene, og den amerikanske presidentkandidaten Hillary Clinton har også tatt seg en pust i bakken i en av dem. Er hun kanskje fremtidens amerikanske saga? Igjen, hvem vet …

Slå deg ned

Det er noe storslaget over disse Ro-stolene, laget av Fritz Hansen. Nesten som en moderne hyllest til den klassiske Queen Anne-stolen med høye armlener og ørelapper. Dette er stoler man kan gjemme seg i. De gir lobbyen i Radisson Blu Aqua i Chicago et hint av fordums herreklubber. Og når de ikke blir brukt som bakgrunn for bryllupsfotografier, er de et ideelt sted å nyte synet av de eksklusive svart-hvitt fotografiene av den avdøde, store og svært mystiske Vivian Maier.

Mellom murveggen og flammene i den lange peisen som gjenspeiler seg i den forgylte dekoren er dette de perfekte stolene å planlegge ting i. Drinker og kanapéer på bordet ved siden av, albuene på armlenene og fingrene i en spiss foran deg – her kan du legge planer om å ta over verden.

Og vinneren er …

Hvis du setter deg i denne stolen 10. desember (samme hvilket år), vil du få se noe ganske så enestående: en bankett med 1 300 gjester, inspirert av mannen som oppfant dynamitten. Dette er nobelbanketten etter utdelingen av de berømte prisene. Hvis du kommer hit på en annen dag i året, er utsikten uansett spektakulær.

Stockholm er en vakker by – både pulserende og fredelig, gammel og ny. Den består av 14 øyer, og Sky Bar i Radisson Blu Royal Viking gir en fantastisk utsikt over de fascinerende omgivelsene. Like bak deg mikses nydelige drinker i baren – dette er ikke en stol du tilfeldig setter deg ned på en liten stund, dette er en stol du tilbringer tid i. Sett av tid og nyt utsikten – og drinkene!

Følg formene med øynene, rundt i rommet, se hvordan lyset spiller på de ulike formene og kantene ... veggene er designet som bølger som leder tankene til Donau og sideelven Sava, og mye av rommet er laget med originale materialer fra den gamle møllen. Det nye hotellets interiørdesign vant førstepremie i 8. International Design Awards, og den fascinerende arkitekturen kombinerer tradisjoner og modernisme på imponerende vis. Bruk tid på disse omgivelsene – sitt ned, slapp av og la sansene få frie tøyler ...

Tidens gang

Ta deg tid til å nyte tiden ved Radisson Blu Edwardian, New Providence Wharf i London – her handler alt om tid. Her kan du sette deg godt til rette, se på utsikten og fundere – man kan ikke la være å tenke på tidens gang. Hotellet ligger overfor nullmeridianen (0 lengdegrader), stedet der den østlige og vestlige halvkule møtes. Dette er utgangspunktet for verdens tidssoner.

Du har også utsikt mot London, med blant annet O2 Arena. Arenaen ble opprinnelig bygget som Millennium Dome og består av tolv 100 meter høye støttetårn – ett for hver time på urskiven. Selv om den bare har stått i under 20 år, har den allerede skapt historier som vil leve evig. Michael Jackson tilbrakte sine siste dager her, og i 2000 var den åsted for et mislykket smykketyveri, som kunne blitt historiens største (diamanter til en verdi av 450 millioner euro). Nyt en drink, ta deg god tid og tenk på alle historiene ...

 

 

 

Har du et hemmelig "Best Seat in the House"? Vi vil gjerne se det! Del bildet ditt med oss på Instagram med emneknaggene #RadissonBlu og #BestSeat, så kan du vinne et gavekort på 100 euro fra Radisson Blu. T&Cs here.

Fortell oss hva du mener