Øymoro: En guide til Gran Canaria

Fra vannsport og fjellturer til avslapping ved bassenget eller på stranden –  vakre Gran Canaria har mye å tilby. Her er vår guide til dette spennende stedet med noe for enhver smak.

Noe av det flotteste man kan gjøre på Gran Canaria er hval- og delfinturer, like sør for øya. Et av utgangspunktene for disse turene er Puerto Base i Puerto Rico, under 10 minutter med bil fra Radisson Blu resort på Gran Canaria. Flere selskaper tilbyr utflukter på flere språk, slik at du kan få størst mulig utbytte av turen og reise hjem med mange flotte bilder og interessant kunnskap om livet i havet.

For planteelskere og naturentusiaster anbefaler vi  den botaniske hagen Jardín botánico Canario på det sterkeste. Den er blant de eldste i sitt slag i Spania og regnes som en av verdens vakreste hager. Den ble grunnlagt av en svensk botaniker i 1952 og er i dag viet til samling, studier og dyrking av kanarisk flora. Hagen har over 2000 plantearter, og 500 dem er stedegne på øya. Reservatet dekker totalt 27 hektar.

2

En av artene som finnes i overflod på Gran Canaria er Aloe vera. Takket være det unike klimaet har øya utviklet en spesiell variant av den populære planten. Derfor er en rekke ulikeAloe Vera-kurer tilgjengelig. Plantens velgjørende egenskaper utnyttes i kremer, såper og sjampoer, og vi anbefaler en herlig Aloe Vera-terapi i løpet av oppholdet på Gran Canaria.

Hvis det frister med mer spenningsfylte opplevelser, hva med parasailing? Takket være det varme klimaet og de stabile temperaturene, kan denne aktiviteten utføres året rundt, for eksempel på Anfi Del Mar Beach, bare 7 minutter fra Radisson Blu Resort. En flott mulighet til å ha det moro, oppleve spenning og samtidig nyte spektakulær utsikt over Gran Canarias landskap og strender. Det finnes også et stort antall andre vannsporter, fra bodyboarding og windsurfing til fisking og kitesurfing.

3

Enkelte kaller Gran Canaria et “miniatyrkontinent”, og det med rette: Foruten tropiske strender byr øya også på vakre sanddyner som i en ekte ørken. Blant de spektakulære Maspalomas-sanddynene, som ble innlemmet i en nasjonalpark i 1994, finner du utallige turstier. Et av de mest spektakulære synene er når sanddynene går i ett med strendene og havet: et enestående panorama. Husk å være forberedt på høye temperaturer og den sterke solen - ta med nok vann og solbeskyttelse.

4

Klar til å pakke kofferten og bestille ferien?  Radisson Blu Resort, Gran Canaria er et flott utgangspunkt for å utforske denne vakre øya.

Fortell oss hva du mener