Overraskende kunst hos Radisson Blu

Malerier, skulpturer, fotografier – uansett hvilken kunstart som er din favoritt, er det store sjanser for at du vil finne noe du liker.

Hos Radisson Blu er vi alltid på jakt etter kunst som pirrer fantasien. Lyst til å bli inspirert? Her er våre 6 favorittkunstverk, som garantert vil vekke din indre muse. Du finner dem på et Blu nær deg.

1. Uten tittel (Jimi Hendrix), Mr. Brainwash på Radisson Blu Grand Hotel, Sofia

JimiHendrixVinylSofia_Bulgaria

 Et av de mest imponerende kunstverkene i Lounge Bar i Radisson Blu Grand Hotel er et portrett av Jimi Hendrix, laget av knuste vinylplater på lerret. Mr. Brainwash (også kalt MBW) er et pseudonym for den franske kunstneren Thierry Guetta, som bor i Los Angeles.

 2. Label Mouton Rothschild 1970 av Andreas Jordi på Radisson Blu Hotel, Zurich Airport

Bild Label Mouton Rothschild 1970 -Chagall Zurich

 Kunstneren bak dette maleriet, Andreas Jordiat, hadde dette å si om sitt fascinerende verk:

"Jeg har alltid elsket vin og å male bilder med og om vin, og begynte å prøve ut ulike ting i 2007. Disse maleriene er originale, og det finnes bare ett – det er et unikt verk. Teknikken som ble brukt er fotografi blandet med maleri, og fargene og materialene er en blanding av akryl og kritt. Jeg elsker fortsatt å skape så unike malerier."

 3. “Thought Within a Thought Within a Thought” av Pravdoliub Ivanov på Radisson Blu Grand Hotel, Sofia

7

Verket "Thought Within a Thought Within a Thought" av den bulgarske samtidskunstneren er et maleriliknende objekt plassert mot en vegg. Det viser menneskehjernen og forbindelsene mellom nerveendene. Det er disse forbindelsene som definerer oppfatningsevne, følelser og bevegelsessans. Verkets tittel henspeiler på ideen om at det ikke finnes noen begynnelse og slutt, bare en rekke tanker som henger sammen med hverandre.

Interessant faktum: Ulike personer ser ulike tall i kunstverket, og enkelte ser ingen tall. Kan du se noen tall?

 4. "Hotels that love to say yes" av Gerhard Bär på Radisson Blu Hotel, Frankfurt

RDBLU Hotel Frankfurt-46

I Mellom-Europa, og som en del av vårt samfunnsansvarsarbeid, samarbeider vi med den tyske kunstneren Gerhard Bär om oppsirkuleringsprosjekter som skal stilles ut på hotellene våre. Han forvandler plastavfallet vårt til unike kunstverk som passer perfekt sammen med Radisson Blus stil og uttrykk. Hvem skulle tro at "søppelkunst" kunne være så stilig? 😉

 5. Kunstverk av Merid Tafesse utstilt på Radisson Blu Addis Ababa

MeridTafesse

Kunstneren Merid Tafesse sier at han "vokste opp i en kommunistregion, så alt var stengt. På skolen måtte man studere kommunistisk sosialisme, så det er som en eske. Det var gjennom kunsten jeg kunne uttrykke meg."

Tafesse lærte seg å male ved å kopiere moren, som selv kopierte store kunstverk, og ifølge Tafesse kunne også hun blitt kunstner om hun hadde utviklet talentet sitt. Vi gleder oss til å se hans neste verk!

 6. Vivian Maier-fotografisamlingen på Radisson Blu Aqua Hotel, Chicago

VFMLID=65037832

"De uttrykker det vi forbinder med Chicago," sier hotellets General Manager Pierre-Louis Giacotto. "Hvert eneste bilde sier noe om tiden eller mennesket bak det. Hun hadde en fremragende evne til å se det andre ikke ser."

 Vil du se mer kunst fra Blu-hotellene? Besøk vår Facebook-side her. Eller enda bedre: Del dine favorittkunstverk fra Blu på Instagram eller Twitter.

Fortell oss hva du mener