Oslo: Livlige byen og vakker natur

Oppdag Oslo er en spennende by med mye å se og gjøre, og spennende restauranter å prøve. Vi gir deg de beste tipsene, alt fra kunst, ski til herlig husmannskost.

OSLO - Nancy Bundt - Visitnorwaycom

© Nancy Bundt /Visitnorway.com

Musikalske opplevelser i verdensklasse

Dersom du er en fan av klassisk musikk og jazz bør du sjekke ut programmet til Oslo Konserthus, for her har du særdeles gode odds for å oppleve musikk i verdensklasse. Konserthuset er en av landets fremste arenaer for nasjonal og internasjonal musikk, hvor noen av verdens beste artister opptrer.

For de som er mer interessert i popmusikk er et besøk på Popsenteret et must. Her kan du vandre gjennom popmusikkens historie og lære mer om norsk musikk fra det siste århundre på en interaktiv og spennende måte, som er like spennende for både små og store. Med inngangsbilletten får du også muligheten til å spille inn din egen hitlåt i platestudioet.

Din daglige dose med kunst og fotografi

Vegard Kleven_Visitnorwaycom

© Vegard Kleven /Visitnorway.com

Tjuvholmen er en av Oslos flotteste steder, og her finner du Astrup Fearnley Museet som huser en enorm samling moderne- og samtidskunst. Dette ikoniske bygget, skapt av arkitekt Renzo Piano, er verdt et besøk i seg selv. I de permanente utstillingene finner du verker av Damien Hirst, Jeff Koons og mange flere internasjonale stornavn. Museets skiftende utstillinger setter stadig dagsorden i den norske kunstverden og imponerer med sin bredde, så her finner du alltid noe nytt.

Dersom moderne kunst ikke er helt din greie er kanskje fotokunst noe for deg? Fotogalleriet ønsker å fremme de fremadstormende fotografene gjennom deres utstillinger av kamerabasert samtidskunst. I galleriets egen bokhandel finner du mange interessante fotobøker som garantert spriter opp stuebordet og er en ypperlig kilde til inspirasjon.

 

Holmenkollen Ski Museum & Tower

HOLMENKOLLEN - Susan Fraser - Visitnorwaycom

© Susan Fraser /Visitnorway.com

Et historisk landemerke i Norge – Holmenkollen har blitt brukt til skirenn i over et århundre. Under Holmenkollbakken ligger Skimuseet, som verdens av sitt slag. Museet presenterer over 4000 år med skihistorie med norske polargjenstander og en utstilling om snowboard og moderne skisport. Utkikkpunktet på toppen av hopptårnet tilbyr panoramautsikt over hele Oslo.

La deg lokke av Lokk

Like ved Rockefeller ligger nemlig Lokk, en sjarmerende liten restaurant, hvor signaturretten er suppe. Ja, du leste rett, det er supper som er greia her. Foruten suppene har de også en tre- og fire-retters meny som endrer seg hver 14. dag, til en særdeles hyggelig pris. Konseptet deres «ufin dining» handler om at du tar deg en to-timers ferie fra livet uten kjole eller skjorteplikt. Det er en følelse du ikke vil legge lokk på!

  

Herlig husmannskost hos Smalhans

Bydelsrestauranten Smalhans er en juvel på St. Hanshaugen. Med to busser som stopper like utenfor inngangsdøren er det ingen sak å komme seg til denne smaksopplevelsen. Her satser de blant annet på husmannskost. Smalhans er midt i blinken også for deg som vil prøve en litt annerledes og mer sosial matopplevelse. Deres Smalhans og Krøsus-retter kan enkelt deles og er en opplevelse i seg selv. Må prøves!

Når du endelig kommer deg til hovedstaden kan du overnatte på ett av Radisson Blu hoteller i Oslo och bo stilfullt og hjemmekoselig.

RDBLU Scandinavia Oslo OSLZA-3.jpgresized

Cover image © Nancy Bundt / Visitnorway.com

Fortell oss hva du mener