Oslo: Byen med mye liv og vakker natur

Oslo er en spennende by med mye å se og gjøre, og spennende restauranter å prøve. Vi gir deg de beste tipsene, alt fra kunst, ski til herlig husmannskost.

Oslo city during the day © Nancy Bundt /Visitnorway.com

Musikalske opplevelser i verdensklasse

Dersom du liker klassisk musikk og jazz bør du sjekke ut programmet til Oslo Konserthus, for her har du særdeles gode odds for å oppleve musikk i verdensklasse. Konserthuset er en av landets fremste arenaer for nasjonal og internasjonal musikk, hvor noen av verdens beste artister opptrer. For de som er mer interessert i popmusikk er et besøk på Popsenteret et must. Her kan du vandre gjennom popmusikkens historie og lære mer om norsk musikk fra det siste århundre på en interaktiv og spennende måte, som er like spennende for både små og store.

oslo concert hall exterior building view -oslokonserthus.no

© oslokonserthus.no

Din daglige dose med kunst og fotografi

Tjuvholmen er en av Oslos flotteste og trendy steder, her finner du Astrup Fearnley Museet som huser en enorm samling med moderne- og samtidskunst. Dette ikoniske bygget, skapt av arkitekt Renzo Piano, er verdt et besøk i seg selv. I de permanente utstillingene finner du verker av Damien Hirst, Jeff Koons og mange flere internasjonale stornavn. Museets skiftende utstillinger setter stadig dagsorden i den norske kunstverden og imponerer med sin bredde, så her finner du alltid noe nytt.

Dersom moderne kunst ikke er helt din greie er kanskje fotokunst noe for deg? Fotogalleriet ønsker å fremme de fremadstormende fotografene gjennom deres utstillinger av kamerabasert samtidskunst. I galleriets egen bokhandel finner du mange interessante fotobøker som garantert spriter opp stuebordet og er en ypperlig kilde til inspirasjon.

Vegard-Kleven art gallery Visitnorwaycom© Vegard Kleven /Visitnorway.com

Holmenkollen Ski Museum & Tower

Et historisk landemerke i Norge – Holmenkollen har blitt brukt til skirenn i over et århundre. Under Holmenkollbakken ligger Skimuseet, som verdens av sitt slag. Museet presenterer over 4000 år med skihistorie med norske polargjenstander og en utstilling om snowboard og moderne skisport. Utkikkspunktet på toppen av hopptårnet tilbyr panoramautsikt over hele Oslo.

HOLMENKOLLEN ski jump Norway Visitnorwaycom© Susan Fraser /Visitnorway.com

Herlig husmannskost hos Smalhans

Bydelsrestauranten Smalhans er en juvel på St. Hanshaugen. Med to busser som stopper like utenfor inngangsdøren er det ingen sak å komme seg til denne smaksopplevelsen. Her satser de blant annet på husmannskost. Smalhans er midt i blinken også for deg som vil prøve en litt annerledes og mer sosial matopplevelse. Deres Smalhans og Krøsus-retter kan enkelt deles og er en opplevelse i seg selv. Må prøves!

Radisson Blu Hotel Nydalen room interior design

Overnatt på ett av våre fantastiske Radisson Blu hoteller når du tar turen Hovedstaden. Vi tilbyr stilfulle og morderne rom med flott beliggenhet.

Cover image © Nancy Bundt / Visitnorway.com

Fortell oss hva du mener