En tilbakelent dag i Oslo – Festival, museum og parkliv

Er du klar for en dag med kunst, musikk og herlig sommerstemning? Under festivalen Piknik i Parken får du alt på et sted, så det er bare å lene seg tilbake og nyte atmosfæren.

Vigelandsparken og det tilhørende museet er en av hovedstadens mest populære turistattraksjoner. I slutten av juni kan du kombinere museumsbesøk med avslappende parkliv og herlig festivalstemning i et av Oslos vakreste områder.

Vigeland-museet

Oslos skulpturmuseum er dedikert til kunstner og skulptør Gustav Vigeland og forvalter utstillinger bestående av verker fra hele hans kunstneriske virke. Vigeland-museet er også et visningssted for spennende tredimensjonal kunst skapt av kunstnere med variert bakgrunn hva gjelder nasjonalitet, perioder og teknikker. Innenfor det tredimensjonale feltet finner vi skulpturer og installasjoner, i tillegg til videobasert kunst. Vigeland-museet skiller seg ut i mengden av hovedstadens museer og er virkelig verdt et besøk.

Vigelandsparken

Stairs and Obelisk in Vigeland park

Et besøk i Oslo er ikke komplett før du har vandret gjennom fantastiske Vigelandsparken. Skulpturparken, som utelukkende består av mer enn 200 av Gustav Vigelands verker, er verdens største i sitt slag. Nyt synet av den fantastiske Monolitten, Fontenen, Livshjulet og en rekke andre, inspirerende kunstverk i bronse, granitt og smijern. Parken er åpen døgnet rundt hele året og egner seg like godt for en avslappende formiddag med familien, som til en romantiske spasertur på kveldstid.

Piknik i Parken

26. – 28. juni arrangeres et av de nyeste tilskuddene til Oslos festivalverden, nettopp i Vigelandsparken, for andre gang. Piknik i Parken, også kalt PiP, er en helt spesiell festivalopplevelse hvor musikken står i sentrum og atmosfæren er avslappet. Årets festivalprogram er svært variert, med artister som blant andre Paolo Nutini, Tønes, Marit Larsen, Ine Hoem og José Gonzalés. PiP er et familievennlig arrangement som byr på lek og moro for både barn og voksne. Hamna Fritidsklubb stiller opp med ansiktsmaling, foosballbord og radiostyrte biler for å nevne noe, så her er det bare å slippe leken fri, uansett hvor gammel du måtte føle deg.

Enten du reiser alene, sammen med familie, kjæreste eller venner, anbefales et besøk i Vigelandsparken på det sterkeste. Utforsk museet og parkens interessante skulpturer, før du avslutter med Piknik i Parken og fengende musikk ut i den lyse sommerkvelden. Dersom du overnatter på Radisson Blu Scandinavia Hotell, Oslo kommer du deg lett til festivalområdet, da kollektivforbindelsene er svært gode. Den som foretrekker å spasere finner også enkelt fram til Vigelandsparken på om lag en halvtime. Hotellet ligger også like ved fantastiske shoppingmuligheter på Karl Johan og flere av hovedstadens største attraksjoner.

Fortell oss hva du mener