Opplev vintereventyret Tromsø

Tromso Norway in winter

Nordens Paris bugner av spennende og eksotiske opplevelser. Her er 10 ting du definitivt må oppleve i Tromsø på vinteren. Få med deg det spektakulære nordlyset, gå på fantastiske skiturer og nyt matopplevelser på en av byens mange restauranter.

1. Nordlys

I Tromsø kan du oppleve nordlys, eller aurora borealis, fra orkesterplass. I perioden fra oktober til februar er det gode muligheter for å se dette spektakulære fenomenet nesten hver eneste stjerneklare natt. Sammen med turoperatører kan du jage etter nordlys en hel kveld. Bor du hos Radisson Blu Hotel Tromsø, blir du hentet av Active Tromsø, som tar deg med på et arktisk eventyr.

Northern Lights Captured from the Radisson Blu Hotel Tromso

2. Emmas Drømmekjøkken

Midt i Tromsø sentrum finner du Emmas Drømmekjøkken, en Restaurant anerkjent både lokalt og internasjonalt. I hyggelige omgivelser inviteres du med på en gastronomisk drømmereise som stimulerer dine sanser.  På den sesongbaserte menyen forenes det lokale med det internasjonale til en helt unik smaksopplevelse.

3. Polaria

Rusler du fem minutter sør for Tromsø sentrum, oppdager du en helt særegen bygning som forestiller isblokker skjøvet på land av det arktiske havet. Polaria er et opplevelsessenter med panoramakino, arktisk akvarium samt gave- og suvenirbutikk. Se på når selene får mat og studer arktiske fisker som svømmer rundt deg i vanntankene i gulv, tak og vegg. Få også med deg panoramafilmene om Svalbard og Nordlyset.

Seal feeding at Polaria in Tromso

4. Rorbua Pub

En del vil nok huske denne puben fra NRK programmet ”Du skal høre mye”. Dette er kanskje Tromsøs mest folkelige pub, med livemusikk fem dager i uken. Interiøret er holdt i grovt tømmer og rustikk plankekledning i ekte rorbustil. Rorbua pub finner du nede ved havna.

Rorbua pub Tromso

5. På ski i Tromsø

Områdene i og rundt Tromsø byr på utsøkte muligheter for skiopplevelser. Tromsø Alpinsenter er et godt alternativ de dagene man ikke ønsker å bestige de høye topper for egen maskin. Anlegget har 3 heiser og flere løyper, hvor den lengste starter nesten helt på toppen av fjellet. Om du ønsker å gå på en ordentlig topptur er det gode forhold for off-piste kjøring på Kvaløya, som av mange kalles Nord-Norges svar på Chamonix.

Hiking in winter in Tromso

© Wandering Owl

6. Lyngsalpene

Lyngsalpene er et eldorado for erfarne ekstremskikjørere.  Den arktiske fjorden med spredte øyer, skaper fantastiske kulisser for gode skiopplevelser. Det unike og uberørte fjellområdet befinner seg på halvøya mellom Ullsfjorden og Lyngen i Troms fylke. Tusen meter høye fjelltopper troner opp fra fjorden, blå isbreer, brusende elver, glitrende fjellvann og dype raviner gjør dette til et ypperlig område for spektakulær skikjøring.

Lyngenfjord skiing in Tromso

© Visit Lyngenfjord

7. Coffee by Elli

Denne hyggelige, intime kafeen er drevet av Elisabeth (Elli) og her serveres hjemmebakte kaker og nydelig kaffe i alle varianter. Smilende betjening og koselige omgivelser gjør Coffee byElli dette til et naturlig stoppested i Tromsø sentrum.

8. Hundeslede

Reis av sted med hundeslede gjennom vakkert Nord-norsk landskap på jakt etter Nordlyset. Du kan sitte i sleden, eller kjøre ditt eget hundespann. En av Tromsøs mest erfarne hundesledeoperatører, Tromsø Villmarksenter, tar deg med på en uforglemmelig opplevelse.

A team of sled dogs pulling a sled through a snowy valley

9. Samisk kultur

På Tromsøya kan du betrakte Samisk kultur og bli med på en kjøretur med reinslede. Prøv deg på lassokasting, se deg rundt i campen og smak på tradisjonell samisk mat. Er du heldig får du også høre samenes tradisjonelle joik.

10. Hval og natursafari

Bli med på en reise gjennom de mange fjordene rundt Kvaløya i Tromsø, hvor hvalene samler seg i vintermånedene for å spise seg mette på sild. Med litt flaks kan du se både spekkhuggere, knølhval og finnhval.  Reiser du med Arctic Whale Tours er det alltid en erfaren marinbiolog med på turen som guide, slik at din safari blir uforglemmelig.

Vinteren i Tromsø er helt spesiell og det finnes aktiviteter for alle og enhver.

Mørketid og nordlys, arktisk natur, helt særegne naturopplevelser og gjestfrie mennesker. Alt ligger til rette for at et opphold denne nordnorske byen blir minneverdig.

Hva er din beste opplevelse i Tromsø? Fortell oss å bruke hashtag #RadissonBlu!

Fortell oss hva du mener