Oppdag Zakopane: dronningen av Tatrafjellene

Liker du best å være i byer eller ute i naturen? Hvorfor velge når du kan oppleve begge? Hvis du elsker å reise og ser etter unike reisemål, bør du definitivt dra til de sørlige delene av Polen. Omgitt av de majestetiske toppene på Tatrafjellene finner du en pulserende liten by. Sommer eller vinter? Kultur- eller friluftsopplevelser? I Zakopane finner du alt.

Den perfekte blanding av by og natur

Zakopane ligger 90 kilometer sør for Kraków og kun et steinkast fra grensen til Slovakia. Byen er Polens største senter for vintersport.

Zakopane at night

Unikt og allsidig: ferie i Zakopane

Hvis du besøker Zakopane, behøver du ikke velge mellom natur, sport eller kultur. Du kan vente deg enestående opplevelser på alle områdene. Det finnes et utmerket nett av fjellbaner og gondolheiser pluss skiløyper og turstier for alle nivåer.

Du bør absolutt prøve goral-spesialiteten Oscypek, en tradisjonell, røkt ost laget av sauemelk.

Specialty Oscypek food in Zakopane

Vintersport i Zakopane: løypene kaller!

Uansett om du foretrekker slalåm, snowboard, langrenn eller turer med snøscooter, så er mulighetene for vintersport nærmest endeløse ved de fire lokale fjellene i Zakopane. Og etterpå venter det deg stemningsfylt after-ski på pubene og barene rundt hovedgaten Krupówki.

Apres Ski in Zakopane

Psst! Sjekk også disse stedene for en topp vinterferie!

Sommer i Zakopane: minnerike friluftsopplevelser

På grunn av sin unike beliggenhet er Zakopane stedet for de som vil vandre i Tatra nasjonalpark. Du kan også klatre, kjøre utfor med terrengsykkel, prøve firehjulssykkel eller paraglide for å se den vakre fjellnaturen ovenfra. En rafte-tur ned juvene i Dunajec-elven er også uforglemmelig.

Zakopane in Poland Tatras

Kunst og tradisjon: goralene og Zakopane-stilen

Hvis du elsker kultur, kan du vente deg mye spennende. Med et allsidig program av begivenheter, inkludert konserter, teaterforestillinger, utstillinger og mer enn 30 museer og gallerier, finner du all den kulturen du måtte ønske. Høydepunkter inkluderer de verdensberømte trehusene i Zakopane-stil og goral-kunsthåndverk.

Goral folk art in Zakopane

Herlig ferie med unik utsikt

Hvis du liker det lille ekstra, så finner du et elegant feriehjem blant Tatrafjellene på Radisson Blu Hotel & Residences, Zakopane.

Radisson Blu Hotel and Residences Zakopane room interior

Fortell oss hva du mener