Oppdag prisbelønt design på Radisson Blu Hotel, Szczecin

Fantastisk design som pirrer fantasien og rommer vakker kunst?

 

Vi snakker ikke bare om Radisson Blu, men også om konserthuset i den polske byen Szczecin, som nylig vant EUs arkitekturpris, Mies van der Rohe-prisen i 2015.

1. Filharmonia w Szczecinie, fot. Filip Kacalski

Konserthuset, med sitt unike sikksakk-tak og gjennomskinnelige glassfasade, slo den harde konkurransen fra O'Donnell + Tuomeys studentsenter i murstein for London School of Economics og BIGs Sjøfartsmuseum i Helsingør, og vant premien på 60 000 euro.

5. Filharmonia w Szczecinie sala symfoniczna, fot. Bartek Barczyk

3. Filharmonia w Szczecinie - hol, fot. George Meitner

 

Så hva har dette med Blu å gjøre? Riktig mye, faktisk! Vi ba noen av de ansatte på Radisson Blu Hotel, Szczecin om å fortelle oss hva som gjør det prisbelønte huset så likt Radisson Blu.

 

Først og fremst: Beliggenheten. Konserthuset ligger bare et par skritt fra hotellet, like rundt hjørnet. Vi har til og med noen grupper som besøker hotellet vårt nettopp for å se konserthuset. Vi er utrolig glade for at hotellet vårt, med dets store lidenskap for design og arkitektur, er heldig nok til å ligge bare et steinkast fra en så inspirerende bygning.

 

!_Pazim_Hotel

 

 

For det andre: Designaspektene ved hotellet. Business Class-rommene våre er spesialdesignet – møblene ble importert fra utlandet, og alle dekorasjoner er nøye utvalgt av designeren. Lobbybaren vår ble også designet av samme designer. Det er ikke rart at vi føler et sterkt bånd til det nye konserthuset i Szczecin!

Copernicus Bar IMG_5010

Coperncisu Bar IMG_5007

Room_03 SZZZH

 

Og til sist: Szczecin er ingen ensartet by. Den rike arkitekturen gjenspeiler de ulike stilene, kulturene og nasjonalitetene som har holdt til her.

 

Szczecin cathedral _VAU3932

 

 

Konserthuset ligger ved siden av det regionale politihuset i Szczecin, som er en 110 år gammel historisk bygning. Ikke langt unna finner du også den ortodokse kirken med sin unike stil. Noen få skritt unna ligger vårt moderne hotell. Det viser hvordan ulike stilarter er blandet på et såpass lite område – gamle bygninger møter moderne kunst.

 

Szczecin_VAU3885 

Szczecin har en stor kulturrikdom. Mange ulike kulturer, nasjonaliteter og arkitekturtradisjoner er samlet og skaper en virkelig bemerkelsesverdig by. Vi er så stolte av designelementene i Szczecin og Radisson Blu, og vi gleder oss til å dele dem med gjestene våre.

 

 

Lyst til å se mer flott Blu-design? Følg vår Pinterest-tavle Radisson Blu Design & Architecture for å utforske alle de unike designelementene i Blu!

Fortell oss hva du mener