Oppdag Tromsøs naturlige underverker

nordlys - Aurora above fjords in Norway

Tromsø, kjent som Norges inngangsport til Arktis, vil ønske deg velkommen med snøkledde fjelltopper og duvende fjorder, et levende lokalmiljø og fantastiske naturfenomener. Trekk inn den friske, nordlige luften og oppdag en verden av underverker i denne koselige byen.

 

Se hvalen

I de kalde vintermånedene mellom oktober og februar besøkes Tromsø av flokker med knølhvaler og spekkhoggere som er en fryd for øyet. Se hvordan disse vidunderlige dyrene bryter den iskalde vannoverflaten, og beundr deres imponerende størrelse og skjønnhet. Denne unike opplevelsen varer i fem til seks timer, men minnene varer resten av livet.

nordlys - Humpback Whales

Se nordlyset

Nordlyset, også kjent som aurora borealis, er et av naturens mest spektakulære syn, med grønne, rosa og røde farger som danser over himmelen. Det er vanskelig å beskrive selve synet, men det forårsakes av energipartikler fra solen som kommer i kontakt med jordens naturlige gasser og skaper et lysshow som ikke finnes noe annet sted. Bli med på nordlyssafari og se et unikt fargeshow. Fra september til april er den beste tiden å se nordlyset i Tromsø.

Dette magiske synet ble fanget av nettkameraet på taket til Radisson Blu Hotel, Tromsø!

nordlys - Tromso northern lightsVær oppe med solen hele natten

Selv om det kan virke som om nordlyset dominerer himmelen, har også sommeren sine egne øyeblikk det er verdt å løfte blikket for. Hold deg våken og se hvordan solen forsiktig kysser horisonten og fargelegger himmelen helt perfekt. Denne sensasjonelle fargefremvisningen er en stor opplevelse i seg selv, men også en perfekt bakgrunn for store, romantiske øyeblikk.

La deg sveipe av gårde med hundesleder

Kom deg vekk fra bylivet og opplev stillheten og det dramatiske landskapet nord for polarsirkelen mens en flokk huskyer trekker deg av gårde på en hundekjøreopplevelse som garantert får deg til å miste pusten. Hundekjøring gjennom kald snø og luft er en opplevelse som ikke ligner noe annet, og det gir både sinnsro og action på samme tid. Velg en hel dag eller bare noen få timer med arktisk utforskning.

nordlys - A team of sled dogs pulling a sled through a snowy valley

Sist, men ikke minst 

Etter en lang dag full av eventyr og utforskning utendørs kan du reflektere over alle opplevelsene over en kald øl i varme og koselige omgivelser. Ta plass i Rorbua Pub, som ligner en autentisk norsk fisker-rorbu med grove planker og håndhugde bjelker. Utvalget av lokalt, håndverket øl er perfekt for en stille kontemplasjon eller mer sosial deling med venner.

nordlys - Rorbua Pub at the Radisson Blu Hotel Tromso

Den perfekte basen for din egen arktiske utforskning er Radisson Blu Tromsø Hotel, beliggende midt i sentrum, kun 4 kilometer fra Tromsø lufthavn, Langnes. Nærheten til både forretningsliv og underholdningsstrøk gjør det enkelt å delta på en nordlyssafari. Om vinteren kan du se nordlyset fra hotellet. Og forresten, hotellet har vært gjennom flott oppussing, så du kan glede deg over fantastisk design.

 

Bo tett på alt som skjer, og få gode råd hos Radisson Blu Hotel, Tromsø.

Fortell oss hva du mener