Nordiske vinterfestivaler

 Vinteren er her, dagene blir mørkere og lufta kaldere, likevel er det ingen grunn til å holde seg innendørs. Den nordiske musikkscenen er i vinden som aldri før, og du trenger ikke vente til sommeren for å utforske den. Vi gir deg tre fantastiske musikkfestivaler, som garantert vil holde deg varm fram til våren igjen er på trappene.

Valoa Festival

valoa_samuhintsa

Foto: Samu Hintsa

Valoa Festival lyser opp den mørke og kalde finske vinteren med et variert musikkprogram og spennende visuelle opplevelser. Fantastiske isskulpturer og fargerike lysinstallasjoner er bare noe av det festivalen har å tilby i tillegg til en variert musikkscene. I februar 2015 arrangeres Valoa for 6. gang, i den finske byen Tampere. Opplev spennende finsk musikk, samt etablerte internasjonale artister. Tidligere har festivalen hatt anerkjente musikknavn som The Tallest Man on Earth, Taxi Taxi! og Husky Rescue på plakaten.

www.valoafestival.fi// 6.-8. Februar // Tampere, Finland

Vinterjazz

Copenhagen Jazz Festival. Foto: Kristoffer Juel Poulsen

I motsetning til de fleste andre musikkfestivaler har ikke Vinterjazz ett festivalområde, men over 60. Jazzklubber og konsertsaler over hele Danmark er medarrangører og byr på konserter med store danske og internasjonale artister. Flere av dem turnerer landet rundt i festivalperioden, så kan du jo selv velge om du også vil reise rundt eller forbli på et sted. En flott mulighet til å oppleve fantastisk jazz på steder du vanligvis kanskje ikke ville besøkt. Blant årets stornavn finnes den amerikanske gitaristen John Scofield og pianisten Brad Mehldau. Festivalen byr også på ulike workshops, som Jazz for Kids og JazzCamp for Piger.

www.jazz.dk// 6.-22. Februar // Danmark

by:Larm

Publikum OnklP & De Fjerne Slektningene 2 _Veronika Henriksen_1000px

Med et bredt spekter av sjangre er by:Larm Skandinavias største showcasefestival for nye, unge talenter. I begynnelsen av mars kan du oppdage det beste av norske, skandinaviske og internasjonale musikere, når mer enn 100 artister spiller over 200 konserter fordelt på 15 scener, alt midt i hjertet av Oslo. Hvert år bringer by:Larm musikkelskere ut av vinterhiene sine og inn til hovedstaden for å se hva som finnes av talent i den nordiske musikkverdenen. Sjansen er stor for at du nettopp her oppdager ditt neste favorittband, som en dag kanskje blir like store som Röyksopp, Lykke Li og Todd Terje.

www.bylarm.no// 4.-7. Mars // Oslo, Norge

Bo behagelig for å være opplagt til all moroa festivallivet har å by på. Vi kan anbefale Radisson Blus hoteller i Finland, Danmark og Norge.

Fortell oss hva du mener