Min type by (Chicago er)

Chicago er USAs tredje største by og verdens nest travleste flyplass. Dette er en travel, myldrende, aktiv smeltedigel av en by, med en helt unik, støvete, forblåst energi. Byens silhuett er kjent: imponerende arkitektoniske mesterverk kjemper om oppmerksomheten blant skyskraperne i stål og glass. Dette skyldes hovedsaklig en brann som nesten jevnet byen med jorden på 1800-tallet og førte til en århundrelang byggeboom.

 

Den arkitektinteresserte finner nok av godbiter i Chicago, spesielt av det store slaget. Et av de høyeste, Willis Tower (tidligere Sears Tower), har faktisk sitt eget postnummer! Det er noe eget ved Chicagos arkitektur. Det var Frank Lloyd Wrights favorittdestinasjon rett etter college, da han lette etter jobb. (Grunnlaget for bygningskonstruksjon som han la i Chicago ledet til ikoner som Guggenheim-museet i New York.)

 

En mindre kjent, men likevel imponerende arkitekt er Jeanne Gang. For det første er hun en kvinne som er på topp i sitt felt som tradisjonelt sett har vært mannsdominert. Og for det andre har hun designet et av Chicagos ikoniske tårn, Aqua. Dette er faktisk den høyeste bygningen i verden der en kvinne var ledende arkitekt. Og det er virkelig en imponerende bygning. Balkongene bølger over den 80 etasjer høye fasaden og skaper en effekt som av skulpturerte bølger. Det er som å ha et lite stykke Dubai i sentrum av Chicago. Balkongene stikker opptil 3,7 meter ut fra bygningen, slik at beboerne får en uovertruffen utsikt over Chicagos landemerker. Tilsammen har de over 10 km med rekkverk.

 

Og én ting til: den øverste delen av bygningen er boliger eller kontorer, men de nederste 18 etasjene tas opp av et Radisson Blu-hotell. Så mens de fleste fantastiske bygninger bare kan beundres utenfra, kan alle få tilgang til innsiden av denne. Enten for å bo der, eller bare for å ta en drink i baren. Den er verdt et besøk.

Fortell oss hva du mener