La magiske Norden få deg i julestemning

Å lytte til julesanger, drikke eggelikør og kose seg ved peisen pleier å gjøre susen for å få den gode julestemningen. Men hva med å la julemarkeder, shopping og avslapping i de magiske nordiske landene bli en del av julegleden? Vi har samlet våre beste tips til reisemål og aktiviteter i Norden så du kan planlegge den perfekte julereisen!

De beste nordiske julemarkedene

Ingenting utstråler jul som julemarkedene i nord med sine sjarmerende trehus, håndverksbutikker og gløgg du kan varme deg på. Ta turen gjennom disse koselige markedene og oppdag en unik og personlig gave.

Christmas in Norway banner

Trondheim er Norges eldste hovedstad, og byen er full av historie og sjarmerende gater. I et par uker i desember er torget, som ligger kun 10 minutter fra Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim, vertskap for det årlige julemarkedet. Nyt lokal mat, kvalitetshåndverk og den nydelige blå timen når de pyntede bodene og tusenvis av små lys skaper en eventyraktig blå glød. I sjarmerende Malmø finner du et festlig julemarked kun 10 minutters gange fra Radisson Blu Hotel, Malmö, mens du ved Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg, i Sveriges selverklærte, vennligste by, kan oppdage det gamle Helsingborg i friluftsmuseet Frederiksdal og den tilhørende botaniske hagen. Her opplever du julegleden med nybakt brød og kryddere, svenske julesanger og håndlagede gaver.

julemarked med gløgg gir julestemning

Julehandel

Det kalde nord er det rette stedet for å finne feriefølelsen, med opplyste julegater og butikkdekorasjoner som varmer hjertet ditt. De flotte hovedstedene i Norden står klar med åpne armer for å ønske juleshopperne velkommen.

Det finnes ikke noe sted som Oslo når vi snakker om juleshopping. Byen har et stort antall kvalitetsbutikker med sjenerøse åpningstider i hele desember. Bare en 10-minutters gåtur fra Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo finner du Karl Johans gate, fylt med utmerkede butikker som hjelper deg med å få unna all juleshoppingen. Her finner du også flere spisesteder og koselige kafeer.

På samme måte er Stockholm full av handlegater som imøtekommer all den handlelysten ditt hjerte begjærer. Tilbring en hel dag i de mange populære butikkene i byens favorittgate, Drottninggatan, kun en 10-minutters spasertur fra Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm. For å få en mer luksuriøs shoppingopplevelse kan du gå til Biblioteksgatan. Her ruller de bokstavelig talt ut den røde løperen for shoppere i desember.

Christmas Shopping Karl Johan Oslo

En juletur?

Noen ganger må du reise bort for å komme i den rette julestemningen. Med juleplanlegging, den stressende jakten på den perfekte gaven og arbeidet med å få maten helt riktig, er det lett å ønske at alt skal forsvinne. I hvert fall et kort øyeblikk. Så hvorfor ikke ta en pause for å lette på trykket og gi deg selv litt ekstra tid?

Gi deg selv en liten førjulsgave i Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavangers innendørsbasseng før du slapper av i en herlig badstue eller et boblebad. Er ikke spa din greie? Hva med litt arktisk villmark?  Utforsk de flotte geysirene og varme kildene i Reykjavik og se nordlyset fra basen din på Radisson Blu 1919 Hotel, Reykjavik. Kulturfantaster bør velge Aarhus, beliggende tett på havet og skogen, og utropt til en av de mest attraktive shoppingbyene i Skandinavia.

Fra din base på det prisvinnende Radisson Blu Scandinavia Hotel Copenhagen har du den perfekte plasseringen ved siden av det populære kunstmuseet ARoS, julemarkedene og berømte, kulturelle attraksjoner.

 

Radisson Blu Trysil ski

Julen handler om å gi, og vi ønsker å gi deg inspirasjon til feriemoro og en stressfri nedtelling til jul.

Christmas in Norway banner

Fortell oss hva du mener