La magiske Norden få deg i julestemning

Å lytte til julesanger, drikke eggelikør og kose seg ved peisen gjør som regel susen for å komme i julestemning. Men hva med å la julemarkeder, juleshopping og avslapping i Nordens magiske byer bli en del av julekosen? Vi har samlet våre beste tips til reisemål og aktiviteter, slik at du kan sette sammen en førjulstur som passer perfekt for deg!

De beste nordiske julemarkedene

Ingenting utstråler jul som julemarkedene i Nord med sine sjarmerende trehus, håndverksbutikker og gløgg som varmer fra innsiden. Ta turen gjennom disse koselige markedene, så finner du kanskje en unik og personlig gave.

Trondheim er Norges eldste hovedstad, og byen er full av historie og sjarmerende gater. I et par uker i desember er torget, som ligger kun 10 minutter fra Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim, vertskap for det årlige julemarkedet. Nyt lokal mat, kvalitetshåndverk og den nydelige «blå timen» timen når de pyntede bodene og tusenvis av små lys skaper en eventyraktig blå glød.

I glitrende og stemningsfulle Malmø finner du et hyggelig julemarked kun 10 minutters gange fra Radisson Blu Hotel, Malmö. Fra sent i november til sent i desember byr dette julemarkedet på minneverdige opplevelser som får fart på sansene og varmer i hjerterota. Et besøk her er morsomt for hele familien.

julemarked med gløgg gir julestemning

Julehandel

Det kalde nord er det rette stedet for å finne feriefølelsen, med opplyste julegater og butikkdekorasjoner som varmer hjertet ditt. De flotte hovedstedene i Norden står klar med åpne armer for å ønske juleshopperne velkommen.

Det finnes ikke noe sted som Oslo når vi snakker om juleshopping. Byen har et stort antall kvalitetsbutikker med sjenerøse åpningstider i hele desember. Bare en 10-minutters gåtur fra Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo finner du Karl Johans gate, fylt med utmerkede butikker som hjelper deg med å få unna all juleshoppingen. Her finner du også flere spisesteder og koselige kafeer.

På samme måte er Stockholm full av handlegater som imøtekommer all den handlelysten ditt hjerte begjærer. Tilbring en hel dag i de mange populære butikkene i byens favorittgate, Drottninggatan, kun en 10-minutters spasertur fra Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm. For å få en mer luksuriøs shoppingopplevelse kan du gå til Biblioteksgatan. Her ruller de bokstavelig talt ut den røde løperen for shoppere i desember.

Christmas Shopping Karl Johan Oslo

En juletur?

Noen ganger må du reise bort for å komme i den rette julestemningen. Mellom høytidsplanlegging, stressende jakt etter perfekte gaver og mye matlaging er det lett å miste den gode julestemningen. Så hvorfor ikke ta en pause for å lette på trykket og gi deg selv litt ekstra tid?

Unn deg selv en liten avslappende førjulsgave og dra på spa-reise for å fornye deg før julefeiringen. Ta en dukkert i innendørsbassenget og slapp deretter av i en herlig badstue eller i et boblebad på Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger. Kjenn hvordan stresset slipper taket slik at du får plass til å ønske julestemningen velkommen.

Få frisk vind i ansiktet mens du suser ned fjellet og legger stresset bak deg. Trysilfjellet er Norges største skidestinasjon, og det tilbyr både ski- og hundekjøring som hjelper deg med å klarne tankene for alt julemaset. Varm deg med en god kopp kaffe eller et solid måltid på Radisson Blu Resort, Trysil, og finn tilbake til den gode feriestemningen.

Radisson Blu Trysil ski

Julen handler om å gi, og vi ønsker å gi deg inspirasjon til feriemoro og en stressfri nedtelling til jul.

Christmas in Norway banner

Fortell oss hva du mener