Made in Blu: Grillet dorade med tomatkaviar, av kjøkkensjef Laurent

Feire sommeren med Made in Blu, og gled venner og familie med denne velsmakende og sunne grillmatoppskriften! Denne uken tar vi deg med på en reise til Marseille, der Chef Laurent Skora virkelig nyter å grille fisk på terrassen ved siden av svømmebassenget – hvem liker ikke det? Oppskriften hans vil definitivt inspirere deg og gi deg gode idéer til sommerfester og grillkvelder. Kanskje blir du overrasket over hvor enkelt og deilig det er å grille fisk som et alternativ til tradisjonelt grillkjøtt.

 

Radisson Blu Hotel ligger perfekt til ved Marseilles legendariske Vieux Port. Hotellet er et levende eksempel på ekte fransk kunst, og har samtidig moderne designinnredning og førsteklasses service. Både rommene og suitene blander provensalsk stil sømløst med afrikansk inspirasjon. For ikke å nevne Middelhavet, som sørger for en helt utrolig utsikt. For å gjøre situasjonen og den idylliske atmosfæren perfekt, tilbyr hotellet måltider som gleder både turister og Marseilles befolkning, med en eksepsjonell meny skapt av Laurent Skora.

 

Laurent Skora, kjøkkensjef på Radisson Blu Hotel i Marseille Vieux-Port, presenterer en utrolig rett der dorade forsterkes av middelhavsråvarer. Retten heter "Grillet dorade fylt med pesto og tomatkaviar". Fisken serveres med sitroner, tomatkaviar, pesto og basilikum. En fantastisk blanding av smaker sørger for å tilfredsstille selv de mest kresne smaksløkene.

 

Les oppskriften og rådene hans under, og vær klar for enda en kulinarisk nytelse med Made in Blu!

Hva er "Made in Blu"?

I anledning Expo 2015, som finner sted i Milano frem til 31. oktober, lar vi deg oppdage våre hotellers unike "savoir faire" i kampanjen "Made in Blu".

 

Vi tar deg med på en virvelvind av en kulinarisk opplevelse, med videooppskrifter fra 10 forskjellige Blus i Europa og Afrika. Ikke bare det, hvis du bestiller et opphold med en av våre deltakende hoteller fra 18. mai til 31. oktober etter at du har sett videoen og lagret oppskriften, tilbys du 15 % rabatt på all mat og drikke (unntatt alkohol) under oppholdet! Kun på www.radissonblu.com/madeinblu

 

Gikk du glipp av våre tidligere Made in Blu-videoer og -oppskrifter? Du finner dem her: http://ow.ly/Qw3cU 

 

 

Oppskrift på dorade

4 porsjoner

MARSEILLE (10) 

Ingredienser:

4 dorader à 300/400 gram

Olivenolje

Salt

Pepper

2 sitroner

80 gram tomater i olje

80 gram basilikum- og cashewpesto

4 basilikumblader

 

Olivenoljesaus

3 tomater uten skinn, kuttet i terninger

¼ hvitløksfedd uten skall, finhakket

Skall og juice fra ½ lime

1 ts hakket persille

1 ts hakket kjørvel

½ ts hakket estragon

2 knuste korianderfrø

80 ml olivenolje

Salt

Pepper

30 gram ristede og knuste cashewnøtter

25 gram sort oliven

 

 1. Be fiskehandleren din om å sløye doradene ved gjellene og fjerne de.
 2. Fjern beina og hodet med en kniv.
 3. Krydre filetene på kjøttside med salt og pepper.
 4. Sørg for at grillen er helt ren før bruk. Varm opp grillen, til en høy temperatur.
 5. Tørk filetene godt med et papirhåndkle, og bruk en pensel for å spre olivenolje på begge sider.
 6. Pensle filetene med ca. 20 gr. tomatpuré, og gjør det samme på den andre siden med basilikumspesto. Legg inn ett basilikumsblad og brett filetene over hverandre.
 7. Legg fisken på grillen så det lages grillmerker.
 8. Når merkene vises, senk varmen.
 9. Dekk fisken med en tallerken eller lukk grillen til maten er ferdig (frem til fisken har en ugjennomskinnelig farge, eller holder 60 °C).
 10. Hvis du har en takke du kan overføre fisken til et fat eller ildfast form etter at grillmerkene vises.
 11. Stek ved 180 °C i ca. 8 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskefileten. (frem til fisken har en ugjennomskinnelig farge, eller holder 60 °C).

 

Olivenoljesaus

 1. Rens grønnsakene og urtene.
 2. Skåld tomatene. Skjær et snitt i siden på motsatt side av stilken. Dypp dem raskt i kokende vann, og kjøl dem deretter ned i en bolle med isvann.
 3. Denne teknikken vil gjøre det lettere å fjerne tomatskinnet.
 4. Del tomatene i fire, fjern frømassen og skjær dem deretter i små terninger.
 5. Finhakk urtene.
 6. Rist nøttene og knus dem. Hakk de sorte olivenene.
 7. Bland alle ingrediensene og sett til side ved romtemperatur.

 

Dandering

Legg doradene på en plate. Dekk med olivenoljesaus. Denne retten kan serveres med parmesan- og ruccolarisotto og et glass rosévin fra Provence.

Hvor er vi matlaging nå?

MARSEILLE (11)

Portrettintervju med kjøkkensjefen

Laurent Skora

 

Fortell oss litt om din faglige bakgrunn ...

Opprinnelig er jeg fra Saint-Étienne i Loire-regionen. Jeg studerte ved Renouveau School i Saint Genest-Lerpt og gikk i lære ved Byblos i Saint-Tropez. Jeg jobbet der også i løpet av sommeren og skoleferiene.

Da jeg ble uteksaminert, fikk jeg verdifull erfaring ved "La Pyramide" i Wien, under ledelse av Mr. Henriroux. Han lærte meg mye. Etter det jobbet jeg ved Les Roches i Aiguebelle for Mr. LePrince.

Jeg slo meg ned med partneren min i Marseille i 2003. Jeg ble ansatt på Relais de Passe-temps ved enden av Galarban, som var et av yndlingsstedene til Marcel Pagnol. Så fikk jeg muligheten til å bli med i teamet på Radisson Blu Marseille. Jeg startet som linjekokk, og innen seks måneder ble jeg forfremmet fra sous-chef til kjøkkensjef.

 

Hva er din favorittrett?

Det er mange av dem, for jeg er virkelig matglad. Hvis jeg måtte velge én, vil jeg si hodeløse lerker, som jeg oppdaget da jeg kom til Provence.

 

Hva er ditt beste minne fra karrieren som kokk?

Et måltid som ble servert til 700 personer i Lyon for "Relais et Château." Det var en grand-stjernekokk per rett, og jeg var en av 50 kokker. Jeg var 19 på den tiden, og jobbet ved Pyramide i Wien.

 

Hvilke ingredienser bruker du mest i dine kreasjoner?

Hvitløk, så klart! I Provence ville det være en synd om det var noe annet.

Fortell oss hva du mener