Lysets by som du aldri har sett den før

Eiffel Tower Paris, by Sebastien Nagy

Paris ville ikke vært Paris uten sine mest berømte monumenter: Eiffeltårnet, Triumfbuen … Som en av de 5 mest besøkte byene i verden er landemerkene i Paris virkelig ikoniske, og mange er gjenkjennelige over hele verden. Paris fortjener uten tvil sitt renommé som en av de beste byene å besøke. Den er vakker! Derfor vil vi vise deg byen fra en helt ny vinkel, gjennom noen fantastiske fotografier. Og hva er vel bedre enn å gjøre det med hjelp fra den urbane fotografenSébastien Nagy? Han tilbyr noe litt annerledes enn alle bildene du vanligvis finner i reisebrosjyrene.

L'Arc de Triomphe, byens stjerne

L’Arc de Triomphe, bokstavelig talt Triumfbuen, er … ganske triumferende! Det fulle offisielle navnet er faktisk l'Arc de Triomphe de l'Etoile, siden den befinner seg midt på Place Charles de Gaulle, som tidligere het Place de l'Etoile. Når du vet at "étoile" er det franske ordet for "stjerne", vil et glimt av Nagys bilde nedenfor hjelpe deg å forstå inspirasjonen bak navnet til plassen: Den er det sentrale punktet der tolv store avenyer møtes. Den er også ansett som selve drivkraften til det som er kjent som Axe Historique, en akse som forbinder Paris'mest ikoniske monumenter og gjennomfartsårer. Les videre for å oppdage noen av dem nedenfor!

Arc de Triomphe Paris by Sébastien NagyArc de Triomphe Paris by Sébastien Nagy

Fantastisk symmetri på Champs-Élysées

Bestill et besøk på Arc de Triomphe for å nyte panoramautsiktenover strålende Champs-Elysées, og prøv å være der rundt solnedgang for å fange et øyeblikk som på dette bildet av Nagy.  Champs-Elysées er uten tvil den mest berømte avenyen i verden, og den er i dag kjent for sine teatre, kafeer og luksusbutikker. Avenyen er også stedet for viktige arrangementer, som den årlige militærparaden på Bastille-dagen og finishen til Tour de France. Den er et perfekt eksempel på Frankrikes kjærlighet til symmetri. Det er interessant at området, frem til regimet til Louis XIV, hovedsaklig besto av velstelte hager i den tradisjonelle symmetriske stilen til den franske hagen, opprinnelig anlagt som en forlengelse av Jardin des Tuileries (som forresten også er verdt et besøk hvis du vil ha flere flotte fotomuligheter). Mens du shopper i de eksklusive butikkene langs denne avenyen, kan du prøve å forestille deg hvordan det så ut her på 1700-tallet! Åh, forresten, Champs-Elysées betyr "himmelske enger", som antyder at noen syntes at denne gaten var som himmel på jord. Har vi klart å overtale deg?

Champs Elysees Paris, by Sébastien Nagy

Den misunnelsesverdig elskede Pyramide du Louvre

Visste du at pyramiden til Louvre ble designet for å kunne ta imot det økende antallet turister til museet? Det var President François Mitterand som i 1983 var oppdragsgiveren til den gjennomsiktige, geometriske arkitekturen i det største gårdsrommet til Louvre. Konstruksjonen utløste flere år med sterk og livlig debatt, spesielt estetisk sett: Den moderne designen ble kritisert for å være inkonsekvent med den klassiske franske renessansestilen og historien til et av verdens mest berømte kunstmuseer. I dag er pyramiden blitt en av turistenes mest ettertraktede attraksjoner. Det har faktisk blitt veldig vanskelig å kunne ta et bilde der uten at selfie-takere kommer i veien! Men det er jo et flott og Instagram-verdig monument. Fototips: Planlegg et besøk etter mørkets frembrudd, som vår urbane fotograf har gjort her. Lysspillet er ganske enkelt fantastisk!

Louvre pyramid by Sébastien Nagy

La Défense, for arkitektur-elskere

La Défense.Høres ganske skremmende ut, ikke sant? Hvis du er interessert i imponerende bygninger og moderne arkitektonisk design, er du ikke så langt unna.La Défense er Paris' største forretningsstrøk og befinner seg på den vestligste ytterkanten av Axe Historique. Området ble oppkalt etter en statue i samme område, som minnes soldatene som forsvarte Paris under Den fransk-prøyssiske krig. I dag er området mest kjent for sine flotte skyskrapere i alle former og fasonger. Ta en spasertur i området for å bli fraktet fra et gammeldags Paris til et travelt forretningssentrum. Hvis du er enarkitektur-elsker, må du ikke gå glipp av La Grande Arche-monumentet. Lyst til å shoppe litt?Ta turen til kjøpesenteret4 Temps, som er et av Frankrikes største kjøpesentre.

La Défense Paris, by Sébastien Nagy

Eiffeltårnet, et verdenskjent kulturelt ikon

Vi kunne ikke utelate Eiffeltårnet, kunne vi vel? Det er en av de mest gjenkjennelige strukturene i verden, og også en av de mest fotograferte. Sébastian Nagys flotte komposisjon fanger skjønnheten til både Eiffeltårnet og Triumfbuen.

Bo i bydelen Boulogne-Billancourt i Paris

Vest i Paris finner duRadisson Blu Hotel Paris Boulogne, som er et ideelt utgangspunkt for reisende som ønsker å bo i en av de pene forstedene til Paris, men som også vil ha enkel tilgang til byens mest populære steder. Hvis du er i Paris på ferie, kan du glede deg over nærheten til det vestlige forretningsstrøket og gode transportforbindelser til ikoniske attraksjoner som Eiffeltårnet og Champs-Elyssées. Psst! Oppdag hotellets nye, stilfulle design!

Radisson Blu Paris Boulogne terrace

Se våre blogposter om Brussel og Chicago for flere fantastiske fotografier av Sébastien Nagy!

Fortell oss hva du mener