Klar for årets oljekonferanse i Stavanger

Gjør deg klar for årets høydepunkt i Stavanger, nemlig ONS (Offshore Northern Seas). Endelig er det den tiden av året igjen, hvor alle som jobber med og er interessert i olje samles. I august går årets store oljekonferanse, ONS av stabelen. Her møter du statsoverhoder, minstere, ledere, tekniske eksperter, analytikere og oljeinteresserte fra hele verden.

ONS i Stavanger holder også det som kalles Future Students' Days, hvor unge mennesker blir presentert ulike aspekter ved denne bransjen. Tidligere har for eksempel blogger og PhD. stipendiat Sunniva Rose holdt foredrag for elever ved videregående skoler hvor hun fortalte ungdommene om sitt studievalg, viktigheten av realfag, og om forskningsarbeidet ved Universitet i Oslo. I sin blogg om «kjernefysikk og forskning og sånn» har PhD. stipendiat Sunniva blitt en fargeklatt i det tradisjonelle forskermiljøet. Ved å nekte å la seg putte i en bestemt bås, har hun skapt sin egen. En hvor kjoler, blogging, kjernefysikk og forskning går hånd i hånd. "Jeg er jo litt nerd, men jeg er rosa-nerd."

Opptatt av kjernefysikk

Flere tilfeldigheter førte Sunniva inn på sporet mot kjernefysikk. I forbindelse med bachelorgraden tok hun et kurs om miljøfysikk. Her var radioaktivitet en stor del av temaet. "Radioaktivitet har alltid føltes litt mystisk på et vis."

Hun leste derfor mer om Tsjernobyl-ulykken på egenhånd. Det fascinerte og inspirerte til videre studier. Hun tok de fag hun kunne komme over innen biofysikk, kjernefysikk og radioaktivitet. Hun skriver blogg, holder foredrag og har blitt en kilde til inspirasjon for unge jenter landet over.

"Etter foredrag får jeg lange mailer. Mange jenter synes det er deilig å se at man kan faktisk være opptatt av overfladiske ting som klær og mote og samtidig være flink i fag. Det er egentlig en selvfølge, men om jeg kan være et forbilde for noen så er det veldig flott," synes Sunniva.

Viktige realfag

Det er mange som ønsker å ta et studievalg for å jobbe med å forbedre verden. Da virker veien fra matteboken på skolen lang og ikke så veldig opplagt. "Jeg snakker om hvor viktig realfag er for de store spørsmålene som rent vann, nok mat, klimakrisen og å løse kreftgåten," eksemplifiserer Sunniva. Etter slike foredrag er det mange som gir tilbakemelding på at de aldri har tenkt at realfag kunne brukes på den måten.

Få med deg mange andre spennende og inspirerende personer på neste ONS! Skal du ta turen, er Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger et komfortabelt og praktisk overnattingsvalg.

Kommentarane er stengt.