Jordbær med fløte

Jordbær: deilige, røde smaksbomber som er fulle av sol og sommer. De gir deg vann i munnen, og du finner dem overalt. De er best om sommeren, det er da de er friskest og smaker best. Men når du tenker på jordbær, tenker du automatisk på fløte også? Det gjør de i Wimbledon, der det selges 27 000 kilo jordbær og 7000 liter fløte under tennisturneringen. Skremmende deilig!

 

Fløte er kjempegodt, og det er sukker også. Og det er de to ingrediensene som flest folk liker å spise på jordbærene sine. Men de passer med masse annet også, og noen ting kan være litt overraskende! Har du prøvd malt svart pepper? Ikke for mye, bare et lite dryss. Det er faktisk veldig smakfullt, og siden 100 gram jordbær bare inneholder 50 kalorier, er det også ganske sunt. Et annet alternativ er balsamicoeddik. Bare en liten dæsj. Det gir en overraskende god syrlig smak til den friske, deilige frukten. Man kan også rive opp et par mintblader og drysse dem over. Ikke bare ser det herlig ut, det smaker utrolig godt også.

 

Syltetøy og andre godsaker

Et kanskje ikke fullt så sunt alternativ er sjokolade og sjampanje. De er blant de mer dekadente tilbehørene man kan nyte til friske jordbær. Absolutt verdt å smake en gang i blant. Og så har man jo jordbærsyltetøy, alltid deilig og alltid en frisk smak. Godt syltetøy er en viktig del av alle hotellfrokoster. En fantastisk start på dagen.

 

Man finner jordbærefestivaler i hele verden, fra Malta i april til Dordogne i mai. I juni finner de fleste jordbærfestivalene sted i USA. En av de største finner du i Minnesota. Og i Europa finner du til og med et jordbærmuseum, i Belgia. Nyt jordbærene nå! Selv om du ofte kan finne dem året rundt, smaker de alltid best når det er sesong i området der du bor.

 

Her har du enda et herlig jordbærfakta, i tilfelle du ikke kan få nok: Internett veier det samme som et jordbær. Det er sant, vi lover. Internett er spredt ut over omtrent 100 millioner servere. Det tilsvarer omtrent 40 gigawatt elektrisitet. Hvis du konverterer det til ampere, og ampere til elektroner (som man kan veie), får man omtrent vekten av et jordbær. Men du bør nok ta det med en klype salt ... eller pepper.

Fortell oss hva du mener