Seks flotte og interessante opplevelser på Island

Reykjadalur-hotspring-near-Reykjavik-Iceland

Island er kjent for sine spesielle naturopplevelser, fra daglige jordskjelv til sovende vulkaner som våkner til liv igjen. Hvis du besøker Reykjavik, vil du finne en flott og annerledes opplevelse som passer for deg, enten du foretrekker storbylivet eller å være i ute naturen. Reykjavik er et reisemål som blir mer og mer populært, og har mye å by på for de eventyrlystne. Ta en titt på våre seks flotte og interessante opplevelser på Island og planlegg reisen din i dag!

1. Kjør langs Ringveien

Rute 1, den 1339 km lange «ringveien» som går rundt hele Island, er uten tvil en av de beste kjøreturene i verden. Hvis du vil få mest mulig ut av vulkanene, fjordene, fossene og dalene i landet, er denne vakre turen den beste måten å gjøre det på. Du kan kjøre langs den ulendte kysten i Vestfjordene, hvor det ikke er like mange tradisjonelle fiskerlandsbyer, men hvor det imponerende og varierte fuglelivet vil være verdt turen hvis du liker å se på fugler.

Ring-Road-Reykjavik-Iceland

2. Hold deg våken og se midnattssolen

Tidligere feiret islendinger sommersolvervet ved å rulle seg nakne i dugget. I dag kan du føle deg mer komfortabel og ta del i litt mer uskyldige feiringer, som å spise rundt bålet sammen med den lokale befolkningen! Dette er en viktig feiring i den islandske kulturen, så gjør det meste ut av midnattssolen og bli med på et av de mange arrangementene som tilbys. Hvis du liker løping, kan du delta i Mývatn Midnight Sun Marathon. Dersom du foretrekker noe mer avslappende, kan du bli med på Arctic Open Golf Tournament i Akureyri.

Bonfire Iceland

3. Ri på en flyvende hest

Hvis du ikke vil kjøre bil mens du er på ferie, kan du utforske det ville landskapet fra hesteryggen. Islandshester er noe for seg selv – når de løper raskt, oppnår noen av dem en femte gangfart som ofte sammenlignes med å fly. Selv om du aldri har ridd før eller er en erfaren rytter, vil du bli imponert av de mest fremstående særtrekkene til islandshestene; de er kjent for en usedvanlig jevn gangart som kalles tølt. Du kan ri over strender, fjell og ulendte lavasletter uten å sprette opp og ned eller føle deg ukomfortabel, ettersom islandshester alltid har én fot på bakken.

Icelandic-horse-riding

4. Se nordlyset

Det er ingen garanti for at du får sett nordlyset, men du har størst sjanse på klare netter mellom september og mars. Så hvis du planlegger en tur i sommer, bør du bestille så nært september som mulig! Om du føler deg heldig, kan du bestille en tur for å komme deg vekk fra menneskeskapte lys – da drar du omtrent 30 minutter fra byen til et utkikkspunkt som Almannagjá-dalen i nasjonalparken Þingvellir, hvor det ikke er noe som vil hindre utsikten. Du kan også se ut av takvinduet i en suite på Radisson Blu 1919 Hotel, Reykjavik eller fra det stilige og nyoppussede Radisson Blu Saga Hotel, Reykjavik.

Northern-lights-above-waters-edge

5. Ta et nattbad i en varm kilde

Reykjadalur, også kjent som dampdalen, ligger like utenfor Reykjavik, og de varme kildene er omgitt av det ulendte arktiske landskapet. Du kan bruke en hel dag på å gå gjennom det mosegrønne terrenget, der du følger stien av damp som stiger opp fra det termiske vannet.

Reykjadalur-hotspring-near-Reykjavik-Iceland

6. Opplev islandsk musikk

Bjørk, Sigur Rós og Múm er tre av de mest kjente artistene fra Island. Hvis du liker den dystre og vakre musikken deres, kan du dra på en livekonsert og kose deg på den lokale musikkscenen. Sommerens største musikkfestival er Secret Solstice, som arrangeres i Laugardalur, og her får du oppleve et variert spekter av islandsk og internasjonal musikk. Om du er på besøk i november, kan du få med deg Airwaves Festival, som finner sted i puber, barer og klubber i Reykjavik sentrum. Reiser du om høsten? Få med deg Iceland Airwaves-festivalen.

Arstidir-performance-Iceland-Airwaves-2018

Bruk et av våre Radisson Blu-hoteller i Reykjavik som base når du besøker spennende Reykjavik. Begge ligger midt i sentrum av byen, slik at du kan få mest mulig ut av de mange islandske vidunderne i området!

Fortell oss hva du mener