Hvorfor Tyskland dominerer bilbransjen

#DesignedForSuccess

Bilbransjen er en av de største bransjene i Tyskland, med produsenter som Audi, Mercedes, BMW, Porsche og Volkswagen i ulike deler av landet. Selv om vi er inne i en endringstid – spesielt med tanke på innføringen av elbiler og andre alternative drivstoff.

I Tyskland samarbeider bilbransjen og myndighetene om en "elektrisk revolusjon" som skal sikre at alle nye biler som produseres etter 2030 skal benytte alternative energikilder. Derfor er det ikke overraskende at Tyskland ligger i front når det gjelder bildesign, -ytelse og -innovasjon. Så hvor passer det vel bedre å presentere egne bilnyheter eller dra på bilmesse?

Her finner du alt du trenger å vite om bilmesser i Tyskland, for eksempel hvor du kan legge en elegant lanseringen og hvorfor det ikke er noe problem å kjøre elbil i landet.

Verdens største motormesse – IAA

Glad i bil? Hvis svaret er ja, har du helt sikkert allerede hørt om den internasjonale bilmessen IAA (Int. Automobil-Ausstellung) i Frankfurt. Messen arrangeres annethvert år og er en av verdens viktigste messer for mobilitet, transport og logistikk. Den er åpen for både profesjonelle og private, så her har du sjansen til å få med deg de største bilnyhetene! Du kan også lære mer om de nyeste trendene i bilbransjen, med egne områder viet blant annet elbiler og smart-biler. På IAA møtes alle de europeiske bilprodusentene og bransjens toppfolk fra hele verden. Vi anbefaler å bruke mer enn én dag på messen, så du får sjansen til å få med deg alt sammen!

Én million elbiler i Tyskland innen 2020

Innen 2020 har Tyskland planer om å ha én million elbiler på veiene. Hvis du tror dette vil slå negativt ut for landets produsenter av bensinbiler, tro om igjen. Faktum er at den tyske bilbransjen har bidratt med 19 milliarder amerikanske dollar til prosjektet, mens de føderale myndighetene har støttet det med 1,6 milliarder dollar. Initiativet er en del av det som er blitt kalt den tyske "elektriske revolusjonen" og som startet med et lovvedtak i 2014.

For ikke lenge siden kunngjorde Tyskland også at innen 2030 må alle nye biler være elektriske. Daimler-konsernet, som blant annet produserer Mercedes Benz, kunngjorde nylig planer om å introdusere elektriske drivlinjer på alle merkene sine. Og BMW lanserte sin i-serie med elbiler for noen år siden. Med en så sterk allianse mellom tyske myndigheter og bilbransjen, ser det ut til at den elektriske revolusjonen virkelig finner sted. Faktisk kan man allerede kjøre elbil over hele Tyskland, takket være det godt utbygde ladenettet. Nevnte vi at de fleste tyske Radisson Blu-hoteller har ladestasjoner for elbiler?

Skal du holde din egen bilpresentasjon?

Visste du at du kan legge noe så plasskrevende som bilpresentasjoner til en rekke tyske Radisson Blu-hoteller? Når vi sier at vi har fleksible flerbruks-møterom, så mener vi det. På Radisson Blu Hotel, Köln er møtelokalene store nok til en billansering!

De eksklusive Radisson Blu-hotellene i BerlinFrankfurt og Hamburg har også plass til bilpresentasjoner og tilknyttede arrangementer. Og som en del av vår Responsible Business-profil  med fokus på reduserte CO-utslipp har de fleste tyske hotellene våre ladestasjoner for elbiler. Mange av de tyske hotellene våre er dessuten miljømerket. Det betyr at du kan delta på en elegant bilpresentasjon eller legge ditt neste møte hos oss med ren samvittighet!

Fortell oss hva du mener