Gjør møtene dine grønne og ansvarlige

Business man dressed for meeting in forest

Mange møteplanleggere vil gjerne gjennomføre arrangementer på en bærekraftig måte. Ikke bare for å signalisere en ansvarlig holdning til miljøet, men også fordi det skal gjenspeile virksomhetens verdier og profil. Vi har spurt en av verdens fremste eksperter på møter, Guy Bigwood fra MCI Group, om hva man selv kan gjøre for å sikre at møteaktiviteter er bærekraftige.

Involver deltakerne

Når folk møtes, skjer det noe magisk. Det gjelder også arbeidet for å gjøre møter og arrangementer bærekraftige: Involver deltakerne. Det er stor forskjell på å bare snakke om ansvarlighet på et klima- og miljømessige plan, og det å gjøre deltakerne engasjerte i det. Først når du involvere deltakerne fungerer det, sier en av bransjens fremste eksperter på området, Guy Bigwood.

− Hvis man arbeider med å bygge opp en bærekraftig merkevare for virksomheten eller organisasjonen, nytter det ikke å planlegge møter og arrangementer uten å vurdere hvordan man kan minimere negative konsekvenser for miljøet uten at det går ut over det faglige og økonomiske utbyttet.

Seks hovedelementer

− Begynn med å tenke på hvordan deltakerne opplever arrangementet, og gjennomgå alle kontaktpunktene der du kan gjøre bærekraftelementer gjeldende, synlige og konkrete. Guy Bigwood anbefaler at man deler opp planleggingen av arrangementet i seks hovedelementer og tenker på mulige tiltak innenfor hvert enkelt av dem. Her er noen eksempler:

1 – Stedet

Velg et land og en by som er kjent for en ambisiøs lovgivning innenfor klima, miljø, helse og sosialpolitikk.

I 2014 var København Europas miljøhovedstad, European Green Capital. Og København er virkelig en grønn by, omgitt av vann, parker og miljøbevisste innbyggere. Byens ambisiøse grønne profil har et klart mål: København satser på å bli verdens første CO2-nøytrale hovedstad i 2025.

Copenhagen by night near Radisson Blu Scandinavia Copenhagen2 – Transporten

Sørg for at deltakerne får kortest mulig flyreise, og at de kan gå, sykle eller bruke kollektivtrafikk mellom aktivitetene som inngår i arrangementet.

3 – Hotellet

Velg et hotell eller møtesenter med miljøsertifisering, og sørg for at stedet gir gjestene informasjon om de viktigste kriteriene de oppfyller for å oppnå sertifiseringen.

Radisson Blu Hotel Oslo-Ala arbeider holistisk med bærekraft. Det betyr blant annet at hotellet er miljøsertifisert med Green Key, og at man bruker avansert teknologi for å redusere papirbruken i møtelokalene og på hotellrommene. Det er også mulig å få en water-light Super Breakfast, med utvalgte råvarer som ikke bruker på langt nær så mye vann som den vanlige frokosten.

Fresh tap water meeting room Radisson Blu Oslo Alna4 – Cateringen

Bruk kortreiste råvarer så langt det er mulig. Gjør maten sunnere ved bruk av mindre sukker og kjøtt, og øk innholdet av energigivende ingredienser. La kjøkkensjefen komme og fortelle deltakerne om tankene sine rundt bærekraft og velvære.

Chefs holding fresh vegetables at Radisson Blu5 – Produksjonen

Få leverandørene til å garantere at alle materialer til scene, utstillinger og annet er bærekraftige og kan gjenbrukes. PVC kan du bare glemme!

6 – Kommunikasjonen

Erstatt papir med elektronisk baserte programmer, deltakerlister, endringer, påminnelser osv. på deltakernes nettbrett og smarttelefoner.

Kjenner du till Radisson Blu møte-appen One Touch? Her kan du administrere arrangementsinformasjon, bestemme eller endre dagsorden, laste opp informasjon om talere og holde deltagere informert om eventuelle endringer.

App for meetings and events Radisson Blu One Touch– Sist, men ikke minst: Fortell om alt det du har gjort for å gjøre arrangementet grønt og bærekraftig. Sett tall på det hvis mulig, og la det inspirere deltakerne til å diskutere og komme med forslag til ytterligere tiltak neste gang, sier Guy Bigwood.

Guy Bigwood er Group Sustainability Director i MCI, som er verdens største kjede av møte-, kongress- og arrangementsbyråer. Han er tidligere formann for Green Meeting Industry Council (GMIC) og medvirket til utarbeidelsen av ISO-standarden for bærekraftige møter og arrangementer.

Fortell oss hva du mener