Gastronomi og fotografi med kjøkkensjef Omer fra Radisson Blu Bosphorus Hotel i Istanbul

Sidene deres i sosiale medier er sikkert fulle av bilder av nydelige måltider, enten de er tatt av dere selv eller venner. Hvem liker vel ikke å skryte av den nydelige maten de skal til å spise?

Mer overraskende er det kanskje at kokkene våre her hos Radisson Blu er like glade i å dele sine kulinariske kreasjoner på Instagram som dere er!

Les mer om en Blu-kokk i Istanbul, hvis fantastiske mat vil imponere både munnen og øynene!

OmerEsen (2)

Hva heter du, og hvor jobber du?

Jeg heter Omer Esen. Jeg er kjøkkensjef på Radisson Blu Bosphorus Hotel i Istanbul i Tyrkia.

Hvordan havnet du i dette yrket? Hva inspirerte deg?

Jeg har vært interessert i matlaging helt siden jeg var barn og så på hvordan moren min lagde mat.  Jeg var ganske liten da jeg begynte å lage mat selv. Utdanningen min er også innenfor matlaging: Den kulinariske reisen min på skolen startet i 1993 og endte 8 år senere.

Hvor finner du inspirasjon til å skape nye retter?

Det viktigste når jeg skaper en rett, er å bruke kortreiste og sesongbaserte råvarer. Jeg følger med på trendene i Tyrkia, i tillegg til globale trender, gjennom nettverket mitt, i media og i sosiale medier. Siden jeg er formann i Euro-Toques Turkey, blir jeg inspirert til å fremheve de skjulte smakene i det tyrkiske kjøkken.

Når begynte du å bruke Instagram, og hvorfor?

Jeg begynte å bruke Instagram for fire år siden. Jeg elsker å komme i kontakt med folk gjennom arbeidet mitt.  Bilder er en flott måte å uttrykke hvem du er som menneske og som kokk. Matbilder er en effektiv måte å komme i kontakt med publikummet mitt på.

Hvorfor tror du matbilder er så populære i sosiale medier?

Folk elsker mat, og folk elsker å ta matbilder. Tradisjonelt er mat blitt opplevd gjennom berørings-, smaks- og luktesansen.  Med den kraftige økningen i bruken av digitale og sosiale medier de siste årene blir folk i stadig større grad tiltrukket av det visuelle – av fotografier og videoer – og benytter seg av bilder og sosiale anbefalinger for å lære om mat.

Har du noen favorittbilder du har tatt, som du kan dele med oss?

Har du noen gode råd for fotografering av mat til Instagram?

Matfotografi handler om belysning og valg av bakgrunn. Det viktigste rådet er å være bevisst på styrken i lyset og hvordan det treffer maten, og å skape en interessant bakgrunn. Å ta naturlige bilder og bruke riktige fargekombinasjoner og vinkler er andre aspekter man kan tenke på når man fotograferer mat.

Vil du se flere gode maten bilder fra Radisson Blu? Sjekk ut vår Pinterest Board "Feast" for mer mat bilder.

Fortell oss hva du mener