Fremragende design ifølge Sofie Lindahl-Jessen

Hva gjør en bestemt design "fremragende"?

Det spørsmålet kan være overraskende vanskelig å svare på, så vi valgte å gå til de profesjonelle for å få noen svar. Vi spurte de fem medlemmene av juryen i "Design ditt eget ikon"-konkurransen vår om å hjelpe oss med å analysere nøyaktig hva som kreves for at en design skal gå fra "god" til ""fremragende".

Denne uken har vi truffet neste medlem av juryen vår, Sofie Lindahl-Jessen. Som senior visepresident for salg og merkevare i Republic of Fritz Hansen vet Sofie Lindahl-Jessen godt hvordan ett enkelt møbel kan endre stemningen i et helt rom. Du kan være sikker på at hun ser etter design som gjør inntrykk når hun bedømmer konkurransen vår.

Les videre for å få vite mer om Sofies egen unike tilnærming til hva som utgjør fremragende design.

Hva mener du er kjennetegnene på fremragende design?

Fremragende design har avgjørende betydning for folks livskvalitet og dermed energi og velvære. Ett enkelt møbel kan forskjønne et helt rom eller en bygning – og sinnene til menneskene som bor eller arbeider der. Fremragende design får folk til å stoppe opp og tenke – og kanskje smile.

C1.1 

Hva er elementene i fremragende design?

Når godt håndverk, tidløs design og høy kvalitet forvandles til et fysisk produkt.

 

Hva tiltrekker deg først når du ser et møbel? 

Formen og materialvalgene.

 

Hvilken rolle spiller farger i møbeldesign? Hvor viktig er fargevalg i møbeldesign?

Farger spiller en avgjørende rolle i møbeldesignen vår, siden de kan endre hele oppfatningen av et møbel.

Fritz Hansens tilnærming til farger henger sammen med vårt valg av materialer som modnes og endres over tid.  Fritz Hansen setter pris på denne langsomme metamorfosen, som også reflekteres i tilnærmingen til farger.

Som alle andre materialer bør farger endres med lys, rom, årstidenes gang og andre sider ved omgivelsene. En farge er ikke bare en farge, men en kompleks faktor i stadig endring. Derfor foretrekker Fritz Hansen kunstneriske farger fremfor industrielle, mangfold fremfor ensformighet og det naturlige fremfor det kunstige.

Kom tilbake neste uke, når vi stiller de samme spørsmålene til neste medlem av designjuryen vår og utforsker videre de mange sidene ved design! Husk å dele designen av ditt eget unike ikon fra konkurransen med oss på Instagram og Twitter med #RadissonBlu!

Fortell oss hva du mener