Forretningsreiser i Berlin

Spennende, ungdommelige Berlin har blitt et globalt sentrum for teknologi, media og miljøsektoren, og lokker til seg innovative og ambisiøse gründere fra hele verden. Den tyske hovedstaden har funnet den perfekte balansen mellom forretning og fritid – det perfekte stedet for ditt neste møte.

Slik reiser du til og rundt i byen

To store flyplasser har forbindelser til Berlin sentrum: Tegel og Schönefeld. Brandenburg Willy Brandt lufthavn er under bygging, og skal bli byens nye hovedflyplass når den står ferdig (etter planen i slutten av 2017). Frem til da ligger Berlins forretningsdistrikt bare en kort taxireise fra Tegel eller Schönefeld, og det er også et stort antall kollektivlinjer tilgjengelig.

Byen er kjent for sitt rene, effektive og omfattende kollektivtilbud, med busser, trikkelinjene S-Bahn og undergrunnsbanen U-Bahn. Når det er varmt i været, er det ikke mye som er bedre enn å utforske Berlin på sykkelsetet. Takket være byens godt utbygde sykkelveinett kan du finne flere sjarmerende, grønne plasser på vei til møtet ditt.

Gründerbyen

Lave leiekostnader, kreativt miljø og en vennlig innstilling overfor innflyttere har satt Berlin på kartet som et hotspot for teknologigründere. Blant de mange lokale suksesshistoriene finner vi blant annet SoundCloud, Babbel og Zalando, mens Google har åpnet en campus for gründere, kalt The Factory, i et tidligere bryggeri. Kontorfellesskap er blitt stadig mer populært i Berlin, så hvis du har lyst til å møte representanter for den nyeste gründerbølgen, kan for eksempel Betahouse på Moritzplatz være et godt alternativ.

Meet & greet

Du trenger ikke forlate hotellet ditt for å ha et vellykket møte. Vårt Radisson Blu Hotel, Berlin, imponerer gjestene fra første stund med akvariet AquaDom og den flotte utsikten over byen. Hotellet har 15 møterom, deriblant 1400 kvadratmeter store DomLounge med Apple AirPlay-teknologi. Internasjonale konferanser og messer arrangeres ofte i lokalene til Messe Berlin , inkludert de 26 messehallene til Berlin ExpoCenter City. CityCube Berlin ligger like ved ExpoCenter og har plass til opptil 11 000 delegater i de fleksible møtelokalene. Det ligger også et ExpoCenter ved Schönefeld lufthavn – en perfekt løsning for forretningsreisende som har knapt med tid. De store messelokalene er utformet spesielt med tanke på store begivenheter som ILA Berlin Air Show.

Tid for avkobling

Benytt deg av gratis WiFi og opplev folkelivet på Sankt Oberholz, et kafé- og kontorfellesskap på Rosenthaler Straße, et populært sted å ta en kopp kaffe mens man jobber litt på laptopen. Hvis det frister med en pause fra heldagskonferansen, finner du Grünewald Park i gangavstand fra Messe Berlin ExpoCenter City. Lei en sykkel og ta en avslappende tur langs elven Havel, eller rusle rundt i skogen i lunsjpausen.

Etter en lang dag med møter byr Berlins store og varierte restauranttilbud på mange muligheter til et godt måltid. Både kjøttetende og vegetarianske kolleger vil sette pris på den smakfulle og moderne menyen på Volt i trendy Kreuzberg. Her får du servert blant annet topfen ravioli og kalvebrissel. Etterpå kan du treffe andre for å nyte en cocktail på Luzia, som ligger like ved, og som er et typisk Berlin-utested som tiltrekker seg en hyggelig samling av feststemte mennesker fra ulike land.

 

Fortell oss hva du mener