Fly over Vilnius i en luftballong

Hot air balloons flying over Vilnius

Se for deg dette: Et luftig svev over den største middelalder-gamlebyen i hele Sentral- og Øst-Europa. Under deg ser du sjarmerende arkitektur og frodige, grønne parker mens du svever over himmelen som en fugl. Du har ikke en eneste bekymring i hele verden. Det eneste du trenger å tenke på, er å puste inn den friske luften mens du beundrer Litauens skjønnhet under deg. Den eneste lyden som forstyrrer den drømmeaktige tilstanden, er brenneren som får luftballongen til å stige mot himmelen … Dette er ikke en drøm. Les guiden vår for å oppdage hvor vidunderlig det er å fly i luftballong over Vilnius!

Hvorfor velge Vilnius som din første flyvning

Sommeren er høysesong for luftballonger i Vilnius. Byen har over tid blitt kjent for ballongturene sine. Det som er så unikt med Vilnius sammenlignet med andre byer, er at ballongene kan sveve rett over det historiske bysenteret.

Sunny Vilnius Old Town aerial view

Spørsmål og svar om luftballonger

Q: Hvor tidlig bør jeg bestille?

A: Du bør bestille så tidlig som mulig, siden dette er en populær aktivitet. Det ligger mye planlegging bak hver eneste tur (se værforhold nedenfor). Vi anbefaler at du tar kontakt med et av de mange selskapene som driver med luftballonger så fort du vet når du skal reise til Vilnius.

Q: Bør jeg være bekymret for vertigo?

A: Med mindre du har høydeskrekk, er det ingen grunn til bekymring! Overraskende nok er ikke dette et problem. En luftballong er svært behagelig og stabil.

Q: Hva med værforholdene?

A: Luftballonger kan kun fly når værforholdene er stabile, og selskapene har svært strenge kriterier for hvorvidt det er trygt å fly. Selskapet du velger, holder deg oppdatert, men det er lurt å merke seg at turer ofte blir utsatt. Sikkerheten kommer først! Legg også merke til at de fleste turene tar av om morgenen eller kvelden: perfekt for soloppgang og solnedgang!

Q: Hvordan bør jeg være kledd?

A: Ha på deg komfortable klær og en hatt eller lue for å beskytte deg mot varmen fra brenneren over dere. Når det gjelder temperatur, er det ingen grunn til å bekymre seg for at det skal være kaldt. Bruk det du ville hatt på deg på bakken. Men unngå nylonjakker. Og dropp de høye hælene!

Q: Kan jeg ta bilder?

A: Selvfølgelig! Det er bare én betingelse: Du må dele dem på Instagram med #RadissonBlu!

Piloten vet aldri helt hvor dere kommer til å lande, så landingen kan blir et artig eventyr! Merk deg at forberedelser og nedpakking gjerne er en del av opplevelsen, så vær forberedt på å delta i prosessen.

Å se ballongene ta av

Selv om du ikke har lyst til å fly med luftballong selv, kan du nyte synet av ballongene når de tar av. Her er noen av avreisestedene i Vilnius der du kan få et glimt av dem:

– Det store åpne området ved siden av Baltasis-broen

– Området nedenfor Bastion-åsen

– Vingis-parken, området ved siden av konsertscenen

Du finner flytider på nett og på Facebook-sidene til de fleste selskapene.

Inflation of hot air balloon

Et rom med utsikt i Vilnius

Den beste utsikten mot en himmel full av fargesprakende utropstegn, er uansett den utsikten du har fra hotellrommet ditt. Bare se på dette #BluView-bildet, tatt fra Radisson Blu Hotel Lietuva Vilnius! Ta også en titt på live-visningen, som blir oppdatert hvert minutt, for en titt på utsikten og været.

Vilnius balloons April

Oppdag Vilnius i fugleperspektiv med Radisson Blu!

Fortell oss hva du mener