Fargenes effekt!

Farger påvirker sterkt hvordan vi oppfatter et rom. I møter, for eksempel, kan du bruke farger for å skape en stemning som underbygger det generelle målet med møtet.

Farger kan brukes bevisst for å skape en bestemt stemning i et møterom. Alt som skal til, er noen tanker rundt det generelle målet med møtet. Deretter kan du velge de fargene som vil stimulere til den ønskede stemningen. Hver farge påvirker vår velvære og helse, både fysisk og psykisk. Derfor er det viktig å ha i mente hvilken effekt fargene vil ha i et bestemt lokale.

Sterke farger

Innslag av sterke farger kan skape et dynamisk og positivt miljø, og de kan bidra til en åpen atmosfære. Her, på Radisson Blu Royal Viking i Stockholm, har vi brukt en blanding av sterke farger for å skape en dramatisk, men sofistikert atmosfære.

The_impact_of_colors_image_2

Lyse farger

Lyse farger stimulerer sansene og oppmuntrer til deltakelse og aktivitet. Her, på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg, har vi brukt lyse farger i et møterom for å skape en svært speilende og stimulerende atmosfære.

The_impact_of_colors_image_3

Mørke farger

Mørke farger, som brunt, indigo, oliven og kastanje, har en tyngde som oppmuntrer til stabilitet og engasjement. Her, på Radisson Blu Park Hotel i Oslo, har vi brukt en blanding av slike farger for å skape en hyggelig, men profesjonell stemning.

The_impact_of_colors_image_4

Naturens farger

Naturens farger er brunt og grønt i alle deres nyanser. De signaliserer troverdighet, ansvar, balanse og harmoni. Grønt symboliserer også optimisme og håp. Her, på Radisson Blu Scandinavia i København, har vi brukt naturens lyse farger til å skape et harmonisk og avslappende lokale.

The_impact_of_colors_image_5

Kjølige farger

Kjølige farger er beroligende. Blått hevdes å senke blodtrykk, pustefrekvens og puls. Det er derfor denne fargen regnes som beroligende, avslappende og fredfull, og den blir ofte anbefalt på soverom. Her, på Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger, har vi brukt elementer av kalde farger for å oppmuntre til avslapping etter en travel dag med møter eller arrangementer.

Guest room in Stavanger

Fargen svart

Svart skaper dybde og selvbevissthet. Den utstråler styrke og ansvarlighet. Både hvitt og svart kan gi en elegant og trygg atmosfære. Det viktige er måten de brukes på.

Radisson Blu Metropol Hotel i Helsingborg brukes svart og hvitt i mange ulike mønstre for å skape en elegant og luksuriøs stemning.

The_impact_of_colors_image_8

Grått

Grått er ikke kjedelig – spesielt ikke når det brukes sammen med hvite og naturlige farger og materialer. Grått symboliserer nøytralitet og upartiskhet. Her, på Radisson Blu Riverside i Göteborg, har vi brukt grått i helse- og spaområdet for å skape et nøytralt og tidløst miljø.

The_impact_of_colors_image_9

Varme farger

Varme farger er stimulerende. De gir rom for dype tanker. Her er et eksempel fra Radisson Blu Grand Hotel Tammer i Tampere på bruk av varme farger for å skape en myk atmosfære.

The_impact_of_colors_image_10

Kilde: VisitDenmark, Malene Hasse, Company Styling by Homestyling, fargepsykologi med mer …

Fortell oss hva du mener