Fantastiske opplevelser på Island

Enten du er glad i friluftsliv eller er mer av den hippe bytypen, vil du uansett få en fantastisk opplevelse dersom du besøker Reykjavik.

1. Ta Ringveien

svartifoss-aug09-108_09_10-1_CREDIT Iceland.is.jpgresized

© Iceland.is

Riksvei 1, den 1339 km lange “Ringveien” som strekker seg rundt hele Island, byr utvilsomt på en av verdens flotteste kjøreturer. Den naturskjønne opplevelsen er en av de beste måtene å få fullt utbytte av landets vulkaner, fjorder, fosser og daler. Utforsk den taggete kystlinjen til den fjerntliggende halvøya Vestfjordene, der tradisjonelle fiskevær forsvinner, men der et imponerende fugleliv vil gjøre turen verdt et besøk for dedikerte fugletittere.

2. Vær oppe hele natten under midnattssolen

Tradisjonelt feiret islenderne sommersolverv ved å rulle nakne gjennom duggen. I dag kan du ta del i feiringen med litt mindre ekstreme tradisjoner, som et måltid rundt et bål sammen med lokalbefolkningen! Høytiden er viktig i islandsk kultur, så gjør mest mulig ut av midnattssolen og bli med på en av de mange begivenhetene som tilbys.

3. Ri på en flyvende hest

longufjorur-mark-vest-487-3_CREDIT Iceland.is

© Iceland.is

Islandshestene er virkelig spesielle. Ved stor fart oppnår noen en femte gangart som ofte sammenlignes med flyvning. Enten du er nybegynner eller ekspert på hesteryggen vil du bli imponert over det mest bemerkelsesverdige kjennetegnet til islandshesten, som er kjent for en uvanlig myk gange kalttölt. Rytterne kan fly over strender, fjell og forrevne lavafelt på hesteryggen uten humping eller ubehag siden islandshesten alltid har én fot på bakken.

4. Finn lykken under nordlyset

hofudborgarsvaedid-nott-nordurljos-5-1_CREDIT Iceland.is

© Iceland.is

Det finnes ingen garanti for å se nordlyset, men sjansene er størst i krystallklare netter mellom september og mars. Dersom du føler deg heldig, kan du bestille en tur for å unnslippe lysforurensningen. Du vil bli tatt med ca. 30 minutter utenfor byen til et utsiktspunkt som Allmannagja-dalen i nasjonalparken Thingvellir, der ingenting kan komme i veien for utsikten mot himmelen.

5. Bad i varme kilder på en kald kveld

Like utenfor Reykjavik finner du Reykjadalur, også kjent som den dampende dalen, der varme kilder ligger omgitt av et barskt arktisk landskap. Bruk en dag til å vandre gjennom det mosegrønne terrenget mens du følger sporet av damp som stiger opp fra de varme kildene.

6. Opplev islandsk musikk

Bjork, Sigur Ros og Múm er tre av de mest kjente islandske gruppene. Dersom du er fan av deres dystre og vakre musikk, kan du ta turen til en live-konsert for å få mest ut av den lokale musikken. Kom i oktober, når Airwaves-festivalen inntar puber, barer og klubber i Reykjavik sentrum.

Radisson Blu 1919 Hotel og Radisson Blu Saga Hotel har perfekt beliggenhet i Reykjavik, og er en flott base for å utforske hele området.

Fortell oss hva du mener