En super dag i Kongeparken, Stavanger

Skal du til Stavanger bør du ikke gå glipp av Rogalands største turistattraksjon; Kongeparken. Her en noen forslag til aktiviteter for hele familien. I Kongeparken, bare 20 minutters kjøring sør for Stavanger, finner du over 50 attraksjoner for liten og stor. Stedet er Rogalands største turistattraksjon, og føyer seg inn i rekken som en av Norges 5 store fornøyelsesparker. Som i temaparker flest er de ulike karusellene og aktivitetene delt inn i høydegrenser. Her kommer derfor noen forslag til spennende gjøremål ut fra høyde:

For de minste – ingen høydegrense

Møt Gråtass

Nytt av året er muligheten til å møte Gråtass. Den lille traktoren med et stort, varmt og velsmurt motorhjerte elsker å hilse på alle barna. Flere ganger om dagen tar den grå traktoren seg en pause fra gårdsarbeidet for å kjøre seg en tur.

Goggens traktorbane

Apropos traktor, for de aller minste er det stor stas å bli med på kjøretur i en ekte Massey Ferguson. Traktorbanen går gjennom Gråtassland og det er mye spennende å se på underveis. Blant annet møter du både folk og dyr fra Gråtass-historien.

Dyrene på gården

I Gråtassland finnes det selvsagt også mange dyr. Flere ganger om dagen får man lov til å komme inn i innhegningen og oppleve de morsomme og koselige smådyrene på nært hold. La de små kose med hester, kaniner, esler og høner. Og ikke minst de rare og søte ullgrisene.

Bamsespinn

En karusell for hele familien hvor man plasseres på gedigne bamser som snurrer rundt.

Minimum 90 cm

Barnas Brannstasjon

Her går underholdning og læring hånd i hånd. For barna er det unektelig svært fascinerende med brannbiler. Men hva gjør man egentlig når det begynner å brenne? Hos Barnas Brannstasjon får de små hjelm, uniform og full brannmannopplæring. De opplever full action når alarmen går, det brenner! Da må man skli ned brannstanga og rykke ut for å slukke brannen. Etterpå uteksamineres de som «hjemmets brannsjef». Barnas Brannstasjon vant for øvrig pris for parkbransjens beste attraksjon i 2011.

Helspinn

Det hører med til en hel dag med karuseller og moro å bli litt svimmel. I karusellen Helspinn bestemmer du selv hvor svimmel du har lyst til å bli, der du sitter i små kopper som du kan snurre selv. Den har rett og slett «svimmelhetsgaranti».

SvalbardEkspressen

Denne morsomme berg- og dalbanen passer for alle som er høyere enn 90 cm og under 99 år. Dette var for øvrig den første tematiserte berg- og dalbanen her til lands.

Minimum 120 cm

Humla

«La humla suse» er et kjent uttrykk, og det er det denne bokstavelig talt gjør. Bli med i Norges største karusell, Humla, som rager 10 meter over bakken. Her er du garantert sommerfugler i magen og frydefulle hvin.

Storm

Storm er en tekopp-lignende aktivitet, bortsett fra at man sitter i skjell i stedet for tekopper. Karusellen lever opp til navnet sitt, for du kan kjenne sjøsprøyt og det er som om stormene tar tak i deg og kaster deg ut i ville bølger.

Bukkerittet

Med en hastighet på nesten 70 km i timen tas du i Bukkerittet med på en forrykende reise. Her blir det plutselige fall, krappe svinger og full fart.

Minimum 130 cm

Kræsjbilene

Enhver fornøyelsespark med respekt for seg selv må jo ha kræsjbiler. Kongeparken er intet unntak, så sleng deg med på en runde i de spesialmodifiserte bilene.

Vepsen

Det er ikke uten grunn at denne actionfylte aktiviteten har fått navnet vepsen. Den er like uforutsigbar som insektet og fyker opp, bakover, fremover eller til siden. Den går 15 meter opp i været, og du kan føle 3,5 G på kroppen når du raser mot bakken.

Kongeraften

Elsker du høy fart og spenning, er dette definitivt aktivitet for deg. Du slenges nedover fjellsiden i en forrykende fart, sittende i en toseters gummibåt.

Minimum 140 cm

Bobbanen

Fart og spenning blir det også i bobbanen Ormen Lange, selv om du i stor grad kan bestemme farten selv. Banen er hele 1000 meter lang, og derfor landets lengste. Den ble bygget i 1986, og er en av parkens mest besøkte attraksjoner.

Kapteinskolen

Disse runde båtene er vannets svar på kræsjebilene. I røde gummibåter surrer du rundt på vannet, og forsøker så godt du kan å styre. Det er ikke så lett som det kanskje ser ut som, men øvelse gjør mester. Snart kan du bumpe borti de andre så vannet skvetter, akkompagnert av motordur og frydefulle skrik.

Fossen

Fossen tar konseptet med «tømmerenna» til neste nivå. Dette er rett og slett en berg- og dalbane-lignende opplevelse uten sidestykke. La dere rive med av den heftige strømmen, uten å vite helt hvor du skal. Du sendes nemlig forlengs og baklengs ned de villeste fossefall.

Dette er bare noen smakebiter av det dere har i vente i løpet av en dag i Kongeparken. Parken er full av aktiviteter for lekne barn i alle aldre. Husk også å ta noen gode spisepauser i løpet av dagen. Du finner selvsagt den typiske fornøyelsesparkmaten som hamburgere eller pommes frites. Men gå ikke glipp av fiskerestauranten Laksefjord. Her får du laks og scampi rett fra grillen. Det vanker også nachos, potetburgere og spennende smoothies.

Etter en lang og innholdsrik dag er det deilig å trekke seg tilbake i komfortable omgivelser. Hos Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger finner du familievennlige tjenester som barnevennlig svømmebasseng, tilstøtende gjesterom og barnemeny i restauranten.

Hvilken aktivitet i Kongeparken vil du helst prøve?

Fortell oss hva du mener