En perfekt helg i Madrid

Er du på jakt etter et perfekt reisemål om sommeren? Da bør Madrid stå øverst på listen din. Byen har mye å tilby når det gjelder historie, kultur, arkitektur og mat. Madrid er også et flott reisemål for en langhelg, og derfor har vi samlet noen forslag til et kort opphold i den spanske hovedstaden!

I Madrid er Casa Hernanz et flott sted for å kjøpe sommersko: espadrilles. Faktisk kom espadrilles, eller  alpargatas på spansk, på markedet allerede på 1300-tallet i Spania og Sørvest-Frankrike. Casa Hernanz, like ved Plaza Mayor, ble startet i 1840 og tilbyr et bredt utvalg av autentiske og tradisjonelle espadrilles. Selv om du ikke kommer til å være den eneste turisten på jakt etter et par, er det definitivt et flott sted å kjøpe rett fottøy for ferien.

casa hernanz

Hvis  du ble sliten av handleturen, kan du gå til Parque del Retiro, byens mest populære park. Den er ideell for en lang spasertur, en piknik eller en avslappende båttur på parkens egen dam. Midt i den vakre naturen kan du også iaktta gigantiske arkitektoniske perler: Crystal Palace, inspirert av palasset i London med samme navn, og Velázquez-palasset. Er du romantisk anlagt bør du få med deg Rosaleda del Retiro, en vakker rosehage nær den berømte fontenen med den falne engel.

Madrid kan bli ekstremt varmt om sommeren, og hvis du trenger en pause fra solen er Jardin Salvador Bachiller et perfekt valg: En skjult hage i sentrum av byen, på toppen av motebutikken Salvador Bachiller. Både lokalbefolkningen og turister nyter den grønne oasen, som er perfekt for en kaffe, brunsj eller drink. Forresten arrangeres det en flott samling etter jobb hver torsdag.

En flott måte å starte søndagen på er å ta en spasertur gjennom El Rastro-markedet, det mest populære utendørsloppemarkedet i hele Spania. Hver søndag og helligdag fyller det opp Plaza de Cascorro og Calle Ribera de Curtidores fra kl 9 til 15. Kjentmannsråd: Gå deg bort i de små sidegatene der du kan oppdage noen virkelige perler, fra antikviteter til retroklær.

rastro

Etterpå kan du ta en velfortjent pause på den moteriktige Ana la Santa restaurant på Plaza de Santa Ana. Den er åpen hver dag fra frokost til midnatt, og du kan velge mellom frokost, tapas, salater, smørbrød eller en hovedrett. Stedet er også kjent for å servere den beste paellaen i hele byen.  I tillegg er det kreative interiørdesignet verdt et besøk i seg selv.

Dersom du trenger et sted å bo, kan du ta en titt på det fire-stjernes hotellet Radisson Blu Hotel, Madrid Prado, som ligger fint til i sentrum av byen.

Fortell oss hva du mener