En luftig spasertur: Minneapolis´ Skyway

Den velkjente Skyway er en egen verden, et blomstrende økosystem i luften, i sentrum av Minnepolis. Dette overbygde systemet av klimatiserte fotgjengertunneler og gangbruer gjør det enkelt å komme seg rundt i byen. Det er et behagelig alternativ, spesielt når vinteren setter inn eller trafikken tetter seg på gatenivå. Gangveiene er over 12 kilometer lange, og du finner sikkert noe som fanger din interesse langs veien. Åpningstiden er fra klokken 06.30 til 22.00 mandag til fredag (kortere i helgene). Radisson Blu Minneapolis Downtown har direkte tilgang til Skyway og er en flott base for å utforske butikker, restauranter, kafeer og attraksjoner: Mange av byens største underholdningsarenaer ligger bare en kort spasertur unna. Hent et Skyway-kart i Radisson Blu-resepsjonen og legg i vei!

Sentrum har et stort kultur- og idrettsmiljø, og med Skyway er det lett å komme seg dit det skjer.Den store flerbruksarenaen Target Center er vert for store konserter og forestillinger. Den er også hjemmebane for WNBAs Minnesota Lynx om sommeren og NBAs Minnesota Timberwolves om vinteren. I sommersesongen kan du få med deg en baseballkamp på Target Field, der MLBs Minnesota Twins spiller. Mer interessert i amerikansk fotball? Da vil du sette pris på det nyeste tilskuddet til Skyway-systemet: U.S. Bank Stadium, hjemmebane for NFLs Minnesota Vikings og vert for Super Bowl i 2018. Hvis du er på utkikk etter en vinteraktivitet for hele familien, anbefaler vi en tur på isen i historiske Depot Rink, en tidligere togstall (ca. 1899) som i dag huser en skøytebane.

For underholdning hele året rundt, pluss en dose lokalhistorie, kan du legge turen til byens Hennepin Theatre District like ved Skyway, der to teatre fra 20-tallet er restaurert og gjenåpnet som forestillingslokaler. State Theatre rommet en gang i tiden en scene med opplyst glassgulv og skinner den dag i dag, takket være de store, flotte neonskiltene i 1940-tallsstil. Orpheum Theatre ble bygget i storslått Beaux-Arts-stil på 20-tallet og var en av landets største vaudeville-scener, med artister som Marx Brothers og Jack Benny. Hvis du er musikkinteressert, kan du oppleve en annen type historie på ikoniske “danceteria” First Avenue og 7th St Entry, der mye av Princes Purple Rain ble spilt inn.

Klar for litt å spise? Langs Skyway finner du restauranter innen alle slags kjøkken, fra japansk til italiensk, foruten en lang rekke kafeer og flere kjente kjeder. Du kan for eksempel ta en rask matbit i form av et raust smørbrød med pulled turkey fra Turkey to Go. Vil du ha middag med bordservering, kan du for eksempel besøke bryggeripuben Rock Bottom eller spise kortreiste New American-retter på Hell’s Kitchen. Et virkelig minneverdig måltid finner du på  FireLake Grill House & Cocktail Bar på Radisson Blu, der kjøkkensjef Jim Kyndberg tryller frem jord-til-bord-favoritter som Lena’s Meatballs, servert med tyttebærkompott. Etter måltidet kan du avslutte med noe søtt i form av cupcakes, makroner eller uimotståelige gulrotkake-sandwichcookies fra Cocoa & Fig.

Fra Skyway har du også tilgang til rundt 15 sentrumsbygninger langs Nicollet Mall, 12 kvartaler fulle av butikker, restauranter, barer og cafeer. Ivrige shoppere kan legge turen til varemagasiner som Macy’s og Target eller mindre merkevareutsalg som Brooks Brothers og Banana Republic. Nicollet Mall er også vertskap for bondens marked om sommeren og julemarked om vinteren.

Med hoteller, restauranter, barer, butikker, underholdning, banker, treningssentre, kontorbygninger, alkoholutsalg, legekontorer, frisørsalonger og mer til mener enkelte at Skyway utgjør en egen by "i andre etasje". Når trafikkstøyen er redusert til en svak dur og innetemperaturen er behagelige 20-21 grader (selv når Midtvestens snøstormer raser utenfor), er det ikke rart at nesten 300 000 personer beveger seg gjennom glasskorridorene i Minneapolis Skyway hver dag. Bestill rom på Radisson Blu Minneapolis Downtown og få med deg en luftig spasertur til byens attraksjoner!

Fortell oss hva du mener