En festival som er ulik alle andre: Tomorrowland

Tomorrowland stage

I juli går Tomorrowland-festivalen av stabelen for 14. gang, og tilbyr internasjonal elektronisk dance-musikk i Boom, som er en småby utenfor Antwerpen. I år skal arrangementet foregå i løpet av to helger. Det har vokst seg stort siden første utgave i 2005, som varte i én dag og kun tiltrakk 10 000 tilskuere. I fjor kom over 400 000 mennesker fra hele verden til festivalen! Hvis dette er første gang du har hørt om  Tomorrowland (noe som er usannsynlig!), lurer du kanskje på hva som gjør den så spesiell. Her er en kort oversikt over hva du kan forvente fra denne EDM-drømmeverdenen.

Musikkmagi

Selv om festivalen tilbyr mye mer enn bare musikk, er likevel musikken hovedårsaken til at så mange legger den årlige pilegrimsferden til Boom. Årets festival har 16 scener, som hver har et eget tema og gir plass til noen av de beste talentene innen elektronisk dance-musikk. Bekreftede artister er blant annet KAYZO, Dua Lipa og Robin Schulz, så det krever nøye planlegging å få med seg alt.

Hardwell Tomorrowland

Underlig og vidunderlig

Det er vanskelig å vite hvor man skal starte med Tomorrowland. Hvert år blir festivaldeltakerne omfavnet av en fantasiverden bestående av mytiske skapninger, gigantiske blomster og sukkertøybuer. Ett år presenterte hovedscenen en trolldomsbok som åpnet og lukket seg mens den snakket til tilskuerne. En annen minneverdig festival hadde helikoptre som slapp blomster over folkemengden. Selv om årets forestilling er tilsløret i mystisk hemmeligholdelse frem til tolvte time, høres temaet «The Story of Planaxis» ganske fengslende ut.

Plassering, plassering, plassering

Heldigvis kan du trekke deg tilbake fra den store folkemengden som kommer til Tomorrowland begge helgene. Innsjøene rundt festivalområdet gir deg muligheten til å slappe av i solen eller leie padlebåter. For å forbli i festivalens fantasiland, kan du ta en himmelferd med en tur i det gigantiske pariserhjulet, som er blitt et ikonisk symbol for arrangementet.

Tomorrowland 2017

Mat, vidunderlig mat

Tomorrowlands fantasirike verden omfatter også serveringstilbudet. Festivalområdet har et bredt serveringstilbud, fra matstasjoner med saftige burgere til pizza, håndlagde pastaretter, vegetariske retter og mer. Du vil kunne finne alt du ønsker deg etter alle festivalaktivitetene.

Filmen derpå

I motsetning til andre musikkfestivaler slutter ikke Tomorrowland når du forlater festivalområdet. Festivalen produserer en film, som i de seneste årene har vokst til en full, profesjonelt produsert kortfilm. For å få en idé om hvordan festivalen er, kan du se filmene fra tidligere år. Hvis du ikke allerede har billett til årets festival, bør du gjøre et nettsøk for å se om du fortsatt kan få tak i billetter!

Tomorrowland

Du kan enkelt komme deg til rekreasjonsområdet De Schorre i Boom, der festivalen arrangeres, med bil eller buss. Etter at du har opplevd Tomorrowlands første helg, kan du trekke deg tilbake til det stilige Art Deco-hotellet Radisson Blu Royal Hotel, Brussels, som ligger en 30 minutters kjøretur unna. Der kan du lade batteriene før neste uforglemmelige økt. Eller slapp av på Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp hvis du vil bo nærmere festivalområdet. Hotellet ligger rett overfor den nydelige sentralstasjonen i Antwerpen.

Legg ut dine beste festivalbilder på Instagram med emneknaggen #RadissonBlu, og bli med i trekningen om et gavekort på 100 euro!

Fortell oss hva du mener