Designshopping i København

Illums bolighus Denmark kitchen

København har mye å by på for den designfrelste. Danskene har lenge hatt overtaket på designfronten og stadig flere nordmenn tar turen til denne hovedstaden for inspirasjon og for å finne unike møbler til hjemmene sine for å oppnå den skandinaviske stilen. Fra antikviteter og designklassikere til søt keramikk – her er en innside-guide til de beste designbutikkene byen har å by på.

Fil de fer - C’est magnifique!

Fil de Fer er et velkjent sted for designfrelste københavnere. Lars Kristensen grunnla butikken for snart 18 år siden etter å ha bodd i Frankrike. Her finner du franske møbler, lamper og et vell av spennende nips fra det siste århundret. Dette er stedet å besøke om man vil ha et virkelig blikkfang – alt fra store reoler og skap til. Innehaveren har et helt eget øye for chice gjenstander, og denne butikken kommer med inspirasjons-garanti.
Fil de Fer Denmark

Hay House - En interiør-opplevelse

I Pilestræde finner du designbutikken Hay Cph og på Østergade (i Strøget) ligger det litt større Hay House. Hay selger møbler i 20 forskjellige land og gjør seg bemerket i verden som et fullverdig design-hus. Inngangen til Hay House ligger litt diskret til, men se etter skiltet, så ser du hvor du skal gå inn. Butikken’s layout er som en veldig chic leilighet. Her finner du alt fra store møbler til linjaler og designputer. Den komfortable atmosfæren og layouten på butikken er svært inspirerende og det er veldig vanskelig å gå herfra uten å kjøpe med seg en stor eller liten gjenstand fra Hay.

Hay House interior Denmark

Stilleben – Dansk håndverk av høyeste kvalitet

Stilleben er et must for alle som setter pris på ny og harmonisk design. I 10 år har innehavere og designerne Jelena Nordentoft og Ditte Reckweg vært toneangivende innen interiørdesign, grafikk og keramikk. Enten du er på jakt etter noe å pynte opp med eller en morsom gave, finner du garantert noe som treffer deg og din egen stil her. Butikken fokuserer på det beste av det beste innen dansk håndverk, og har et variert utvalg.

Stilleben Denmark

Indenfor & Udenfor – Som å gå inn i et interiørmagasin

Gamle industrilamper, lysbokser, cafestoler og tunge arkivskap samlet fra Normandie. På Indenfor & Udenfor finner du det meste av antikviteter og unike møbler til både innendørs og utendørs bruk – som navnet tilsier. Denne butikken har alt du trenger for å forvandle hjemmet ditt til en chic fransk oase. Ved å mikse og matche ulike stilarter og materialer oppnår du en individuell stil, og denne butikken har det du trenger.
Indenfor & Udenfor Denmark

Klassik - Det beste fra dansk designs gullalder

Er du fan av Egget, Svanen og Konglen er dette stedet for deg. Her finner du en herlig og til tider ganske dyr miks av det beste fra de danske store. På Klassik kan du se og kjøpe legendariske møbler fra Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Bodil Kjær og mange andre. Er du spesielt glad i Arne Jacobsen kan vi anbefale å bo på Radisson Blu Royal Hotell, København - dette hotellet er nemlig designet av Arne Jacobsen selv og er fylt med de originale legendariske møblene. Et godt valg om man skal ta designreisen fullt ut!

Klassik Denmark

Illums bolighus – One stop shop!

Er du typen som gjerne vil finne ha alt på ett sted er Illums bolighus uovertruffent. Her finner du nytt og gammelt design i skjønn forening. I tillegg finner du ting utenom møbler som gjør livet ditt mer luksuriøst – Sengetøy i egyptisk bomull, duftlys og designermorgenkåper galore! Det kan hende du får vanskeligheter me då forlate ditt eget hjem etter en tur på.

Illums bolighus Denmark

Kortkartellet – Chic’e plakater til folket

Kortkartellet er grunnlagt og drevet av Christina Muff, som selv designer de vakre typografi-kartene du finner her. Ideen til kartene fikk hun da hun selv bodde utenlands og ville ha noe som minnet henne om hjemme uten å kjøpe tacky suvernirer. Her finner du kart over flere områder i Danmark og i all hovedsak København og de forskjellige bydelene. Ram de inn og heng de opp – disse er ekstremt dekorative i det fleste hjem, uansett stil.

Liebe – Søt, søtere, søtest!

Denne butikken er egentlig selve verkstedet der de søte porselen og keramikktingene fra Liebe produseres. Hva med en søt smørskål, unike smykker eller nye knotter til en gammel kommode? I tillegg til et vell av unik porselen i pastellfarger, finner du også pom-poms og andre effekter til en herlig hagefest i sommer.

Liebe store Denmark

Designer Zoo – Bønne-bord, anyone?

Designer Zoo er en velkjent designbutikk som selger dansk kunsthåndtverk. Her har åtte designere slått seg sammen og deres mange kreasjoner står under samme stilige tak. Her kan du finne en miks av keramikk, strikk, glass og møbler i fineste kvalitet, og du kan til og med snakke med designerne om møblene i detalj før du kjøper, da de stort sett er tilgjengelige i butikken. En favoritt er Karsten Lauritsens bønne-bord, tilgjengelig i forksjellige farger og høyder. Denne butikken avspeiler virkelig hva som er i tiden innenfor stilren skandinavisk design.

Designer Zoo Denmark

Kommentarane er stengt.