Design: Arne Jacobsens berømte 606 blir rosa

Hele oktober i år blir en rosa måned hos Radisson Blu: Alle Radisson Blu-hoteller skal gi  ett business class-rom en rosa fornyelse i forbindelse med brystkreft-kampanjen  “Love Blu, Be Pink”.

Radisson Blu Royal Hotel i København har forberedt en helt spesiell godbit for anledningen, noe som spesielt designelskere vil sette pris på:

Gjennom hele oktober skal det berømte rom 606, designet av legendariske Arne Jacobsen og vanligvis kun tilgjengelig for guidede turer, igjen åpne dørene for gjester i en begrenset tidsperiode. Dette er en enestående mulighet til å tilbringe en natt i den historiske suiten og virkelig oppleve denne flotte designskattekisten – med et snev av rosa.

Den anerkjente danske designeren, som var del av modernismen, ble hovedsakelig berømt for møbeldesign, som den ikoniske stolen egg. Med SAS Royal Hotel, nå Radisson Blu Royal, fikk Jacobsen anledning til å utforme det som er blitt kalt "verdens første designhotell". Hotellet ble bygget i 1956-1960, og han designet alt fra selve bygningen, møbler og inventar til askebegere som selges i suvenirbutikken og på flybussene.

"Vi er svært stolte av rom 606 - det er en virkelig designskatt og en viktig del av designarven vår. Som en del av kampanjen "Love Blu – Be Pink" har vi besluttet å gjenåpne hotellrommet og invitere våre gjester til å bo i dette designikonet, og samtidig støtte den viktige kampen mot brystkreft ", sier Helene Hallre, hotellsjef på Radisson Blu Royal Hotel.

La oss ta deg med på en rosafarget visuell tur til det berømte hotellrommet, og hvis du ønsker å oppleve det selv, kan du bestille her:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Du kan overnatte på det rosa rommet 606 frem til 31. oktober 2016. Når kampanjen er avsluttet, får designikonet igjen sine opprinnelige farger.

Fortell oss hva du mener