Derfor bør du ha Brugge på reiseønskelisten

Bruges town center

Brugges fantastiske skjønnhet ligger i den eventyrlige stemningen byen har. Selve byen er et museum og en ren fest for øynene. Både besøkende og lokalbefolkningen tiltales av kirketårnene som reflekteres i kanalene, brosteinsbelagte gater med sjarmerende kafeer og middelaldermysterier. Sov over en natt eller to for å nyte det magiske kveldslyset, eller ta en dagstur hvis du bor i nærheten. Du kan ta en helgetur hvis du elsker å se på folk i en livlig atmosfære, eller du kan slappe av i fredelige omgivelser et par dager midt i uken.  Det er så mange sjarmerende ting å se i Brugge! Les videre for å bli inspirert, og oppdag de viktigste grunnene til å legge til Brugge på reiseønskelisten din.

Få en smak av Belgia

Du kan fylle magen med himmelske smaker som folk fra hele verden reiser for å oppleve. Særlig erobres folks hjerter av belgisk øl, pommes frites, vafler og sjokolade som lages med originale og varierte oppskrifter. Disse godbitene venter på hvert hjørne i Brugge, men for en komplett opplevelse bør du starte turen på bryggeriet De Halve Maan fra 1856 for å lære å helle og smake øl på riktig måte. Etterpå kan du legge turen innom det fengslende Choco Story museum, som forteller deg historien om å forvandle kakao til sjokolade fra en historisk, geografisk og botanisk vinkel. For å få toppen av kransekaken kan du avslutte det kulinariske eventyret med en flott vaffeldessert fra en kafé etter eget valg.

Belgian Food and Drinks: Beer, Waffles, Chocloate, Fries

Ta en spasertur langs vindmøllene

La Brugges skjønnhet ta pusten fra deg med beundringsverdige vindmøller som ligger langs gamlebyen. På 1500-tallet hadde byen 23 vindmøller. Kun 4 står fortsatt langs vollene: Koeleweimill, Nieuwe Papegaai, Bonne Chiere og Sint-Janshuismill, den eldste møllen fra 1770. Den er spesielt imponerende fordi den fremdeles står på det opprinnelige stedet og har et museum. Det å ta en spasertur til en vindmølle er en fin måte å bli kjent med området rundt sentrum og den tilhørende historien.

Old Windmill in Brugge

Opplev gamlebyen

Alle middelalderbyer trenger en gamleby. Med brosteinsbelagte gater, sjarmerende kanaler og gotisk arkitektur er Brugges gamleby en uunnværlig del av UNESCOs verdensarvliste. Flamske kunstmalerier hadde sin opprinnelse i Brugges gamleby, som fortsatt egner seg for kunstinteresserte den dag i dag. Du kan se noen av periodens mest eksepsjonelle mesterverk på et av de 26 museene i byen. Hvis været tillater det, kan du bare finne en benk på hovedtorget og nyte velsmakende belgiske pommes frites. Og for å fordøye maten kan du klatre opp de 366 trinnene til toppen av det middelalderske klokketårnet, der du får fantastisk utsikt som belønning.

Kultur-tur

Museer, kirker og katedraler – én helg er ikke nok for å oppleve alle Brugges perler. Derfor foreslår vi å besøke følgende tre landemerker for å få en innsikt i byens kulturskatter. Hvis du skal besøke kun én kirke, bør du velge Heilig-Bloedbasiliek, som har en imponerende og detaljrik fasade, romansk tilsnitt og neo-gotisk toppkirke. Kunstelskere bør ikke gå glipp av Groeninge Museum, som huser en verdenskjent samling av flamske kunstmalerier og bemerkelsesverdige midlertidige utstillinger. Sist, men ikke minst, bør du besøke Michelangelos skulptur Madonna av Brugge i Vår Frues Kirke.

Ta en byferie med Radisson Blu, og bestill reisen i dag for å oppleve den sjarmerende byen Brugge!

Fortell oss hva du mener