De 5 mest spennende måtene å utforske naturlige underverker på, i Stavanger

Preikestolen i Stavanger er nettopp kåret til den mest fantastiske utsiktsplattformen i verden av Lonely Planet, og med god grunn. Les videre om de fem mest spennende måtene å utforske Stavangers vakreste naturattraksjoner på.

I tillegg til å være et av Norges mest populære reisemål for vandring, finnes det flere andre adrenalinfremkallende måter å oppleve den imponerende norske naturen på. Velg en ekspedisjon som skiller seg fra de andre 100 000 årlig besøkende til Preikestolen. Lag din egen historie med bilder som bevis fra denne naturskatten som vil gi andre hakeslepp.

«Av og til er naturen i seg selv en flott attraksjon.  Ja, det kan være fascinerende med både høye skyskrapere og gjennomsiktige glassgulv, men i Norge er det en mektig klippe som faktisk gir den beste utsikten!»

-   Lonely Planet

1. Utsikt i fugleperspektiv

utsikten fra Preikestolen i Stavanger

Kan du forestille deg å se et så vakkert landskap sett fra høyden? Velg en flytur du kanskje bare får muligheten til å oppleve én gang i livet, med 1 times uforglemmelig utsikt.

Heliwing er klar til å ta deg med på to forskjellige turer som vil vise deg det beste fra den norske naturen fra et av deres helikoptre. På turen vil du kunne komme nær populære steder som Preikestolen og Kjerag, i tillegg til mer bortgjemte perler som Månafossen.

image from Paramount Pictures movie Mission Impossible: Fallout

Les mer om vår spennende konkurranse med flotte premier på vår Facebook- side.

2. Surf’s up!

Norge er kanskje ikke det første stedet du tenker på når det gjelder surfing, men Stavanger har en strand eller to på lur. Surfschool har kurs med instruktører og utstyr slik at du kan prøve surfing i Norge. Opplev den enestående følelsen av å gli over bølgene i kjølig vann, omgitt av flott landskap.

3. Klatring, rappellering eller zipline?

Barn som klattrer i stavanger fjellene

Hva du enn foretrekker, så er du garantert en morsom og aktiv dag. Preikestolen Fjellstue lar deg teste dine klatreferdigheter på flere fjellvegger som byr på flott utsikt både underveis og når du har nådd toppen. Hvis klatring ikke frister, kan  rappellering kanskje falle i smak. Rappeller ned en 18 meter høy klippe, en aktivitet som passer for både barn og voksne. Denne opplevelsen vil garantert gi deg en minneverdig tur og flott utsikt fra toppen. Zip-lining er for våghalser som er ute etter spenning og en sjelden utsikt over fantastisk natur. Aktivitetssenteret Høyt & Lavt gir deg muligheten til å rutsje ned langs den 350 meter lange stålkabelen, som tar deg fra stiene ved Preikestolen ned til foten av fjellet. Dette er den perfekte måten å komme seg ned på etter å ha utforsket Preikestolen.

4. Et fengslende cruise

Bli med på en 3-timers båttur fra Skagenkaien i Stavanger langs den fantastiske Lysefjorden. Hovedattraksjonen er selvfølgelig Preikestolen, men du kan i tillegg nyte vakkert landskap med smale passasjer mellom høye fjell, små øyer og fosser. Bestill billetter på forhånd for å oppleve denne uforglemmelige turen.

5. En tur ned fjellsiden

Å kjøre rundt Stavanger innebærer ikke nødvendigvis en kjedelig tur på motorveien. Sett kursen mot Lysevegen for spektakulær utsikt. Veien tar deg fra Lysefjorden til Sirdal over fjellene. På det høyeste punktet befinner du deg 950 meter over havet, med andre ord perfekt plassert for å beundre den fantastiske naturen rundt deg. På grunn av de røffe vintrene i Norge er den svingete veien kun åpen om sommeren, men du må ikke bli overrasket hvis du ser snø i juli. Høydepunktet på turen er de siste 8 kilometerne, med et fall på 800 meter og 32 hårnålssvinger.

Etter en dag med spenning og fantastisk utsikt kan du dra tilbake til sentrum for å spise middag og kanskje få deg noen timers søvn og fornyet energi. Nyt deilige retter tilberedt med ferske råvarer på Firelake Grill House & Cocktail BarRadisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger og forstå hva som er så spesielt med å spise norsk mat.

utsikt over fjell å fjord i Stavanger blog bannerFotokreditering:

@ Paramount Pictures movie: Mission Impossible: Fallout
@ Kai Gangstad
@ Kristofer Ryde

Fortell oss hva du mener